Artikel top billede

Så mange handler i netbutikker fra mobilen

Hver femte dansker handler med sin smartphone eller tablet-pc. Den mobile e-handel er i hastig vækst.

Det seneste e-handelsindeks fra betalingsfirmaet DIBS fortæller, at 23 pct. af de danske mænd og 16 pct. af kvinderne har handlet mobilt inden for de sidste seks måneder. Handlen med smartphones og tablet-pc'er er i hastig vækst.

De forbrugere, der har prøvet at handle mobilt, har efterhånden gjort det til en vane. I gennemsnit har de foretaget 5,5 køb i løbet af de sidste seks måneder.

Der er store regionale forskelle. I København er det 23 pct., der har brugt mobilen til at handle, mens det kun er 12 pct. af dem, der bor på landet.

Generelt er den mobile e-handel lidt højere i Danmark end i vores nabolande. I aldersgruppen mellem 25 og 34 år er det hver tredje, der har handlet mobilt.

"Handel på mobile enheder er hurtigt blevet en helt naturlig del af mange danskeres indkøbsvaner på nettet. Handel på mobilen repræsenterer allerede en vigtig salgskanal, og det er også en særdeles god mulighed for butikkerne til at få viden om, hvordan kunderne helst vil handle," siger Lars Juul Dalsted, salgschef i DIBS.

Han tilføjer, at volumenerne stadig er begrænsede, men det forventes at stige betydeligt, når den mobile e-handel bliver spredt på tværs af alle kundesegmenter.

Flere forbrugere handler gennem apps (65 procent) end gennem en browser (35 procent), når de handler mobilt.

Af de forbrugere, som har handlet mobilt, har 31 procent gjort det via iPhone-apps, 19 procent via iPad-apps, 11 procent via apps i andre smartphones, fire procent via apps i andre tablets, otte procent via en browser på iPhone, 15 procent via en browser på iPad og 12 procent via en browser på andre smartphones.  

Det er især elektronik-produkter, musik og dvd'er samt rejser, der købes med mobilen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere