Der uploades 60 timers video hvert minut til YouTube. Hver dage afspiller YouTube fire milliarder videoer. Imponerende tal.
Men det kan være som jagten efter nålen i høstakken at finde kvalitetsvideoer i bunken af videoer med fjollede killinger og ukulele-spillende småbørn.
Derfor er begrebet "curation" i fremgang. Altså udvælgelse og formidling af nettets uendelige mængder billeder, tekster og videoer.
På video-fronten har tjenester som ShowYou, Plizy og Vidyou grebet udvælgelsen an fra en lidt mekanisk metode.
Tjenesterne lærer brugerens interesser at kende og begynder langsomt at præsentere ham eller hende for andet indhold, som kunne være relevant og underholdende.
Tjenesterne lukrerer også på for eksempel Facebook og Twitter og trækker videoer ind, som brugerens venner og følgere deler på de forskellige sociale netværk. De tre tjenester fungerer især godt på smartphones og tablets.
Et dansk bud
Nu er et dansk initiativ åbnet med samme ambition om at fiske de mere indholdsrige og flotte videoer ud af nettets høstak.
Retelly.com har et lille hold af faste redaktionsmedlemmer og gæsteanmeldere til at udvælge videoer. Kendetegnende for indholdet er, at det skal være "god kvalitet" og vare mere end 30 sekunder. Det kunne være inspirationsvideoer fra TED.
"Det startede egentlig med, at vi var tre tech-nørder, der godt kunne lide at bruge videoer som inspiration. Vi gik i gang med at tjekke, om der var nogle steder, der samlede interessante videoer. Vi syntes ikke, der var noget, og så begyndte vi at lave et lille site som showcase," siger en af initiativtagerne til Retelly, Kaave Pour.
Showcasen blev til beta-projektet "Redlight", der nu er blevet til Retelly, der minder lidt om Devour.
"Vi forsøger at brande det som et videomagasin. Indholdet er udvalgt journalistisk. Forskellen fra YouTube ligger i indholdet. Det skal ikke være sjove grinebiderklip. Vi skal vænne folk til, at i stedet for at læse en lang artikel på nettet kan de sætte sig ned og få fortalt historier i levende billeder," siger Kaave Pour.
Retelly arbejder med otte faste kategorier som for eksempel kunst, dokumentar og uddannelse.
Lige nu er syv redaktører tilknyttet. Hver uge får en gæsteanmelder lov til at lave en "contentpakke". Altså en personligt udvalgt række videor. I sidste uge var det arrangøren af den københavnske festival Trailerpark Festival, Carla Camilla. I denne uge er det produktionsselskabet bag den danske film "Kapringen" - og i næste uge sangeren Shaka Loveless.
Alt indhold på Retelly stammer fra Vimeo for at slippe fra de reklamer, som YouTube er begyndt at lægge på sine videoer.
Er der en forretningsmodel bag Retelly?
"Det er selvfølgelig meningen, at det skal blive lønsomt på et tidspunkt. Men det er ikke noget, vi har travlt med. Men det kunne være i form af sponserede videoaftaler," siger Kaave Pour.
Siden er lavet i responsive webdesign, så den tilpasser sig aktuelle og kommende skærmstørrelser. Med i de overvejelser er også, at Retelly kunne komme til at fungere på store fladskærme i dagligstuer, i takt med at apparater som AppleTV vinder frem, og folk begynder at bruge internettet på deres fjernsyn.
Hvordan finder du gode, tænksomme og kvalitets-videoer på nettet? Del dine erfaringer i kommentarfeltet.