Betal regninger med 3G-telefonen

Danske Bank tilbyder sine kunder at betale regninger og overføre penge fra mobiltelefonen. Foreløbig gælder tilbuddet dog kun mobilselskabet 3's kunder, og for Danske Bank er det tilstrækkeligt at indsamle erfaring med teknologien.

Betal girokortet, når du sidder i bussen. Eller betal straks de penge til din ven, som du låner en glad aften i byen, hvor du selv er løbet tør for kontanter.

For første gang giver den største bank herhjemme, Danske Bank, kunderne mulighed for at benytte deres mobiltelefon til at ordne bankforretninger.

I dag tilbyder mange banker, at kunderne kan hente oplysninger om deres saldo og bevægelserne på kontoen fra mobilen. De banker, som er kunder hos Bankdata, er også klar med at betale regninger fra mobiltelefonen.

For Danske Bank og mobilselskabet 3 er det derimod nyt, at selvbetjeningen fra mobiltelefonen nu bliver lige så omfattende fra netbanken.

3 har dog kun nogle få tusinde kunder, under en promille af alle danskere med mobiltelefoner. Derfor er der foreløbig mest tale om et eksperiment for landets største bank.

- Vi har ikke de store ambitioner om, at der vil være et hav af brugere på mobilbanken, for det afhænger af, hvor stor tilslutning 3 får, siger afdelingschef Peter Rørsgaard.

Han finder det væsentligt, at bankens IT-afdeling nu har fået erfaring med 3G-teknologien og er på forkant i forhold til konkurrenterne.

- Samtidig skal vi løbende justere og revidere, om vores nuværende mobilbank er up to date, siger Peter Rørsgaard.

Endnu er der dog ingen planer om at give kunderne i de øvrige af landets mobilselskaber mulighed for at betale regninger og overføre penge til tredjemand fra mobiltelefonen.

Med den nye mobilbank opgraderer Danske Bank også sikkerheden. Kunderne skal benytte ottecifrede engangskoder. Koderne kan bestilles i bunder hos banken, der også har mulighed for at udstyre kunderne med en elektronisk kodegenerator.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere