TDC: Superbredbånd til danske firmaer

TDC investerer et stort trecifret millionbeløb i at grave nye optiske fiberkabler ned i 100 byer landet over. Teleselskabet mener, at de danske virksomheder nu er modne til de superhurtige datatjenester, som fiberen kan levere. En konkurrent med samme forretningsmodel, Song Networks, inviterer TDC til samarbejde.

TDC har taget hul på en helt ny satsning med at grave fiberkabler ned i 100 byer over hele landet.

Ifølge direktør Lars Torpe Christoffersen, der står i spidsen for teleselskabets internet- og fastnetforretning, er de danske virksomheder i dag klar til at benytte de høje datahastigheder, som den optiske fiber giver adgang til.

TDC er allerede i gang med at udrulle det nye fibernetværk.

Graves ned under gaderne

Ifølge Lars Torpe Christoffersen bliver det gravet ned i gader, så der højst bliver 500 meter til de relevante virksomheder. Inden for den afstand er det nemlig rentabelt at koble virksomheder på netværket.

TDC-direktøren angiver investeringen til et "stort trecifret millionbeløb" og vil ikke sige konkret, hvornår han regner med, at den er tjent hjem.

- Men det er ikke gjort på 12 måneder, konstaterer han.

Kun for virksomheder

En række elselskaber er sammen med teleudbydere ved at rulle optiske fiberkabler ud i boligområder herhjemme.

Men ifølge TDC kan privatkunderne godt klare sig med ADSL og behøver ikke superbredbånd.

- I første omgang er vores netværk tiltænkt virksomheder, men kommer der efterspørgsel fra en stor koncentration af parcelhuse, vil jeg ikke afvise, at vi vil gå ind i det, siger Lars Torpe Christoffersen.

TDC har også tænkt sig at markedsføre netværket over for de boligforeninger, som ligger i nærheden af det.

Ud over elselskaberne graver også flere teleselskaber optiske fibre ned i områder med tæt bebyggelse, men Lars Torpe Christoffersen svarer ikke direkte på, om TDC er presset ind i sin nye satsning.

- Den kommer efter et træk fra vores kunder, men der er konkurrence derude. Så skal vi selvfølgelig også være der, siger han.

Song Networks: Vi er foran
En af konkurrenterne er Song Networks, som allerede har et fibernetværk i 25 byområder i Danmark. TDC ligner en mægtig konkurrent for et selskab med en omsætning på 327 millioner kroner sidste år, men Song-direktør Lars Netterstrøm bæver ikke.

- Det er ikke tilstrækkeligt at grave fiber ned. Der skal også være den rigtige arkitektur til at tilbyde tjenesterne i netværket, og dem har vi oppe at køre allerede, siger han.

Lars Netterstrøm mener, at TDC's investering skyldes, hvor godt det går Song Networks. Der har nu været driftsoverskud fire kvartaler i træk, og det tidligere hårdt plagede selskabs værdi på børsen i Stockholm er tredoblet det seneste år.

- Det er en anerkendelse af vores forretningsmodel, men vi er foran TDC, lyder det selvsikkert fra Song-direktøren.

Han inviterer TDC til samarbejde om at grave fiberkablerne ned.

- TDC kan købe kapacitet i vores netværk, så det ikke bliver nødvendigt at grave alle de veje op, som vi allerede har gravet vores kabler ned under. Hvis TDC graver på steder, hvor vi ikke er i dag, så vil vi sikkert også gerne lægge fiber ned samtidig, siger Lars Netterstrøm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere