Mobil-priskrig vil koste over 500 job

En ny rapport fra Strand Consult vurderer, at discountselskaberne vil fortsætte fremgangen på mobilmarkedet. De store mobilselskaber kan miste milliarder af kroner i indtjening, og det kommer til at gå ud over deres medarbejdere.

500 til 800 medarbejdere må ud, efterhånden som konsekvenserne af mobilpriskrigen rammer de store danske mobilselskaber - TDC, Sonofon, Telia og Orange.

Den vurdering kommer fra teleanalytiker John Strands selskab, Strand Consult, i en ny rapport om det danske marked for discounttelefoni. Rapporten omtales onsdag i flere aviser.

Ifølge Strand Consult betaler for eksempel TDC's kunder i dag gennemsnitligt 1,62 kroner mere for hvert minut de taler end det billigste discountminut.

Discountbølge vil fortsætte
Den prisforskel vil kunderne ikke blive ved med at finde sig i, og derfor vil discountbølgen fortsætte med at tiltrække kunder.

En beregning, som Danske Equities har foretaget, og som er inkluderet i Strand-rapporten, viser ifølge Berlingske Tidende, at hvis TDC skulle matche discount-priserne for alle sine 1,6 millioner kunder, ville det koste omkring to milliarder kroner i tabt indtjening hvert år.

Det er ifølge John Strand blot et eksempel på, at de store mobilselskaber slet ikke har regnet prisfaldene med ind i deres forretningsmodeller. Det gælder også for det nye "3", som ikke engang har vundet en procent af de danske mobilkunder.

- Regningen for lavprisselskaberne er slet ikke skrevet endnu. Ingen branche kan tåle, at prisen på dens produkter falder med 50 procent på et halvt år. Det får konsekvenser, siger John Strand til Børsen.

Drastiske nedskæringer nærmer sig

På den baggrund vurderer han, at de drastiske nedskæringer bliver nødvendige for mobilselskaberne. Han bebrejder dem i øvrigt for selv at have skubbet til udviklingen ved at gå ind på discountmarkedet.

Den bebrejdelse tager TDC Mobils direktør, Mads Middelboe, ikke til sig. Han mener, at de 90.000 kunder på TDC's discountprodukt, Mixit, blot var gået til et andet selskab, hvis ikke TDC var hoppet på discount-vognen.

Ifølge Mads Middelboe bliver problemet med priskrigen og dens konsekvenser for telebranchen og medarbejderne først løst, når nogle af mobilselskaberne i Danmark er fusioneret eller har opkøbt hinanden.

- Og jeg tror sådan set, at branchen vil miste en masse arbejdspladser, siger han til Børsen.

Selv prøver TDC-direktøren at spare uden at udskrive fyresedler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere