Fujitsu har lavet en ny telefon til ældre. Uden at skære alle funktionerne bort.
Der har i længere tid været et marked for simple ældre-telefoner fra for eksempel Doro og Emporia. Men indtil nu har trenden været at gøre telefonerne så enkle som muligt. Det har tit betydet, at de kun kunne bruges til at ringe fra, til at sende sms med eller fungere som nødalarm.
Fujitsus nye F-12D i serien "RakuRaku" er en rigtig smartphone. En smartphone med berøringsfølsom skærm og med styresystem baseret på Android. "Rakuraku" er japansk for "nem" eller "behagelig".
Men der er også lavet mere basale ændringer for at tilpasse sig en målgruppe, der ikke er hjemmevant i moderne mobilteknologi.
Google har givet lov
Fujitsu har for eksempel forhandlet med Google og fået lov til at bruge Android-platformen uden at kræve, at brugerne skal logge sig ind med en Google-konto. Den proces ville være for snørklet for firmaets målgruppe, mener japanerne.
Skærmen tager også højde for målgruppens manglende kendskab til touch-teknologi. Den er lavet, så den tager hensyn til - og ignorerer - forkerte tryk på skræmen. Hvis personen for eksempel ubevidst kommer til at strejfe skærmen med en finger.
De virtuelle knapper på telefonen kan heller ikke aktiveres ved et uheld. En handling kræver et dobbelttryk. Først vælger og aktiverer man den knap, man vil trykke på. Så bekræfter man med et ekstra tryk.
Desuden giver skærmen en lille vibration ved tryk for at simulere følelsen af en "rigtig" telefon.
Telefonen blev vist frem i denne uge. Først målrettet det japanske marked i august. Senere resten af verden, hvis der bliver taget godt i mod den.