Sonofon-opkøb: Nye fyringer er uundgåelige

Telenor vil efter købet af Sonofon spare 10 procent af omkostningerne i Danmark, Norge og Sverige. Det vil uundgåeligt føre til fyringer, men hvorhenne og hvor mange vil den nye ejer endnu ikke ud med.

Det er kun to måneder siden, Sonofon sendte 80 medarbejdere ud i kulden, men de tilbageværende 1300 ansatte kan godt indstille sig på, at der næppe går længe, før ledelsen igen kommer rundt med fyresedler.

Det er en konsekvens af, at Telenor har købt de resterende 46,5 procent af det danske mobilselskab af amerikanske Bellsouth for tre milliarder kroner.

Telenor vil nemlig se på mobilforretningerne i Danmark, Norge og Sverige samlet, og så er der potentiale for "synergier", som det hedder i marketingsproget. På dansk betyder det, at der skal skæres i omkostningerne.

Telenor har beregnet den fremtidige besparelse til i nutidsværdi at udgøre en lille milliard kroner. Det svarer til, at der skal spares omkring 150 millioner kroner om året, langt hovedparten på driften.

Tage Reinert, som er konstitueret administrerende direktør for Sonofon, anslår i runde tal besparelsen til at udgøre 10 procent af udgifterne. Men han afviser, at det betyder, at hver tiende medarbejder står til at miste jobbet.

- Løn udgør kun en tredjedel af vores driftsudgifter, så vi har mange andre steder, vi kan spare, forklarer han.

Morten Karlsen Sørby, som står i spidsen for Telenors norske forretning og sidder i bestyrelsen for Sonofon, betragter dog fyringer som "uundgåelige", hvis Telenor skal nå sine egne mål om besparelser. Men han pointerer, at de ikke nødvendigvis skal finde sted i Danmark.

- Vi vil benytte kompetencerne, uanset hvor de sidder henne, siger Telenor-direktøren.

Han tilføjer, at mange af besparelserne, blandt andet på IT-systemer, kommer til at tage tid at gennemføre. Foreløbig har Telenor udarbejdet en plan for, hvordan Sonofon i de første 100 dage skal indarbejdes i koncernen.

For to år siden var der 1800 ansatte i det danske mobilselskab, 500 flere end i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere