Artikel top billede

Foto: Fotopedia: "Phil Kalina for Stan Hywet Hall & Gardens"

Din sofa er det nye kongelige - danske teatre streamer forestillinger på nettet

Film- og musikbranchen satser på streaming. Nu følger teatrene trop.

To år i støbeskeen, men nu er Seeatre.com åben.

Seeatre er en sammentrækning af "see" og teatre", og det er præcis, hvad tjenesten tilbyder: At se teater. I dit eget hjem vel at mærke.

 
Seeatre.com er en dansk streamingtjeneste, der tager udviklingen fra musik- og videobranchen med over i teater-verdenen. Kunderne betaler et fast lavt månedligt beløb for at få adgang til et kartotek af optagelser fra danske og nordiske teatersale. I stedet for at finde teaterkikkerten og gallakjolen frem kan man nøjes med at tænde for computeren.
At Seeatre i øjeblikket hævder, at den månedlige billet på 94 kroner giver adgang til "alt det du har lyst til", må siges at være en sandhed med visse modifikationer. Kataloget rummer blot 16 forestillinger pt. Derudover ligger der i øjeblikket en række trailers for kommende forestillinger.

Kvaliteten?

Seeatre åbnede officielt dørene i april i år. Inden åbningen er der brugt to år på forberedelser og ikke mindst aftaleskrivning med de forskellige rettighedshavere. En proces der også bremsede introduktionen af streaming på film og musik.

Men med døren åben og aftalerne på plads skulle der snart komme mere indhold på Seeatres hylder. I løbet af efteråret er der planlagt forestillinger fra bla. Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og flere store tyske teatre.

De enkelte forestillinger bliver optaget med 6-8 kameraer i HD-kvalitet - men kvaliteten på brugernes skærme vil svinge alt efter deres respektive internethastigheder.

Ligesom med musikstreaming regner Seeatre med,  at "video on demand" kan vække interesse for at komme ud og opleve kulturen i virkeligheden.

"Her kan du se alle de forestillinger, du ikke nåede at se, dem, du gerne vil gense, eller dem, du ikke vidste eksisterede. Og forhåbentligt vil Theater on Demand være med til at skabe en endnu større interesse for scenekunsten og få endnu mere publikum ind på den levende scene," skriver Seeatre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere