Lægebesøg på internet

Fra i dag bliver det muligt at konsultere sin praktiserende læge på e-mail, når den nye version af sundhed.dk åbner. Kun 200 af 3000 læger er dog med fra starten, blandt andet fordi der kan gå fem dage, inden der kommer svar på mailen.

Fra i dag, onsdag, er det muligt for de første danskere at konsultere deres praktiserende læge på nettet, simpelthen ved at sende en e-mail.

200 af landets 3000 praktiserende læger er med på systemet fra starten, når amterne sender den nye sundhedsportal, Sundhed.dk, i luften.

Navnet og dele af indholdet er overtaget fra Apotekerforeningen, som driver en reduceret udgave af sin egen portal videre på Apoteket.dk.

Sundhed.dk drives af de offentlige sundhedsmyndigheder, der integrerer portalen med deres eksisterende IT-systemer. Således har 75 procent af lægerne ifølge Ritzaus Bureau teknisk mulighed for at anvende e-mail til konsultationer, ligesom lægerne har en aftale om honoraret med sygesikringen.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Michael Dupont, anser blandt andet den lange svartid for at være en årsag til, at så få læger ønsker elektroniske konsultationer. Desuden vurderer han over for Ritzau, at lægerne finder e-mail for at være "for fattigt" i forhold til den personlige kontakt og telefonen.

Selv mener Michael Dupont, at e-mail kan være godt i nogen sammenhænge, og han forudser, at flere læger i fremtiden vil tilbyde elektroniske konsultationer.

Det kan ske i takt med, at både læger og patienter benytter Sundhed.dk til en lang række andre formål. Lægerne skal udveksle materiale som eksempelvis røntgenbilleder via portalen, og fra næste sommer får patienterne en medicinprofil på portalen, skriver Politiken. Det vil give både læger og patienter mulighed for at følge med i medicinforbruget.

Det er også meningen, at danskerne i fremtiden skal kunne læse deres egen journal på internet, og det kræver naturligvis, ligesom adgangen til medicinoplysninger, brug af en digital signatur.

Mærsk Data-selskabet Acure har vundet ordren med at udvikle og drive sundhedsportalen, som der foreløbig er skudt 50 millioner kroner i. Dertil kommer ifølge Politiken årlige driftsudgifter på 30 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere