Det amerikanske justitsministerium og 16 forbundsstater har sagsøgt Apple og fem forlag for ulovlige prisaftaler på elektroniske bøger.
De fem forlag er Hachette, Simon & Schuster, HarperCollins, Macmillan og Penguin.
I forbindelse med lanceringen af den første iPad har Apple angiveligt aftalt med forlagene, at priserne skulle holdes på et kunstigt højt niveau.
Til gengæld har forlagene forpligtet sig til, at bøgerne ikke må sælges billigere på andre platforme, og Apple modtager de sædvanlige 30 procent af salgssummen.
Tre af forlagene - Hachette, Simon & Schuster og HarperCollins - har allerede indgået et forlig med justitsministeriet, men Apple selv vil ikke bøje sig.
I Europa har EU-Kommissionen også indledt en undersøgelse af priserne på e-bøger.
Millioner af dollar
Den amerikanske justitsminister Eric Holden sagde onsdag i Washington D.C., at forbrugerne har betalt "millioner af dollar" i overpris for e-bøgerne som følge af de hemmelige prisaftaler.
Markedet for e-bøger er meget større i USA end i andre lande. Amazon sælger allerede flere e-bøger end papirbøger, og en af de store boghandlerkæder, Borders, gik konkurs sidste år.
Netop Amazon kan blive den store vinder i den aktuelle sag. I en meddelelse understreger Amazon, at man nu er i stand til at sænke priserne for e-bøger.
Amazon har tidligere haft en meget aggressiv prisstrategi på e-bogs-markedet og sælger sin egen læseenhed til bøgerne, Kindle.
Læs også:
Danske forlag: Her er fremtiden for e-bøgerne.
Her er alle de gode apps til dine e-bøger.
Fem ting du skal vide om Apples nye e-bogs-software.
Derfor kan danske forlag ikke sælge e-bøger.
Sådan fungerer Apples nye gratis e-bogs-software.
Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc.