Artikel top billede

(Foto: unknown)

Både Microsoft og Google vil gøre nettet hurtigere

Nu skal der sættes turbo på nettet - men hvordan?

Microsoft har en plan for at gøre nettet hurtigere. Det skal ske ved at forbedre en af nettets grundpiller - den såkaldte HyperText Transfer Protocol (HTTP) - med en ny teknologi kaldet HTTP Speed + Mobility. Men Microsoft er ikke alene. Google har også foreslået en teknologi kaldet SPDY og den har allerede fået støtte hos organisation IETF, hvor man skal mødes i den kommende uge for at diskutere HTTP 2.0 og andre nye standarder.

Selv Microsoft indrømmer at SPDY er et fornuftigt forslag - men der skal mere til. Det er ikke nok at gøre browserne hurtigere - det samme skal ske med apps.

"En forbedring af HTTP skal også gøre den mobile oplevelse bedre. For eksempel ønsker folk at deres mobile enheder skal have en længere batteri-levetid. HTTP 2.0 kan hjælpe med at nedsætte strømforbruget til netværksadgang," skriver Microsoft.

Nu har både Microsoft og Google selvfølgelig gode kort på hånden med deres søgemaskiner og browsere. Google har da også allerede indbygget SPDY i sine online-tjenester og Chrome-browseren, og både Firefox og Twitter støtter teknologien.

Det generelle mål er at gøre det hurtigere at hente websider og andet indhold på nettet. Den gamle HTTP protokol indeholder en række historiske begrænsninger, som skal fjernes med en kommende standard. Men det understreges samtidig, at det er nødvendigt at sikre fuld bagudkompatibilitet med alle de enheder og programmer, som bruger den eksisterende protokol.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere