Nye hacker-angreb i Danmark

De seneste dage er 150 danske hjemmesider blevet ramt af web-graffiti, hvor hackere har udskiftet forsiden med en prale-hilsen. Adskillige webhoteller er involveret, og sikkerhedsfirma opfordrer kunderne til at stille krav til deres webhotel.

Danmark er igen under beskydning fra hacker-grupper, der konkurrerer om at efterlade deres visitkort på flest mulige hjemmesider.

Alene siden 1. november er mere end 150 danske hjemmesider blevet ramt af hackerne, der har udskiftet forsiden og erstattet den med deres eget budskab. Det kaldes også webgraffiti eller på engelsk mass defacement.

De fleste af de ramte hjemmesider tilhører private, foreninger eller mindre virksomheder.

Det seneste år har hackerne igen og igen hjemsøgt danske hjemmesider, som er blevet lagt ned i hundredvis. Ofte har der været tale om et enkelt webhotel, som hackerne har tvunget sig ind på for derefter at udskifte forsiden hos alle kunderne.

De sidste par dage er flere webhoteller blevet ramt. Alene de største angreb omfatter fire webhoteller, viser optegnelser på webstedet Zone-H.org, som holder styr på hackernes misgerninger.

Zone-H's arkiver viser desuden, at lande som Sverige og Norge ikke døjer med hackerangreb i nær samme omfang som Danmark.

Umiddelbart er skaderne ved web-graffiti meget begrænsede, idet forsiden som oftest kan genskabes på kort tid ud fra en backup. Men derfor er der ingen grund til at grund til at tage let på angrebene, advarer kommunikationschef Claus Fonnesbech fra sikkerhedsfirmaet Protego.

- Når først hackerne har mulighed for at komme ind på et webhotel og foretage et mass defacement, så kan de i langt de fleste tilfælde også komme videre. Så lige pludselig handler det ikke om at udskifte forsider, men derimod om, at hackerne udnytter harddisk-plads eller båndbredde på webhotellet eller hos en af kunderne. Det har vi set flere eksempler på, forklarer han.

Claus Fonnesbech ser ingen tegn på, at hackerne bevidst går efter danske websteder.

- Men når de først har været ét sted, så spreder det sig, konstaterer han.

Claus Fonnesbech mener, at den eneste måde, som danskerne kan sikre sig mod hackerne på, er at stille krav til deres webhotel om, at sikkerheden er i orden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere