Artikel top billede

Humac grillet i forbrugerprogram

Apple-forhandleren Humac måtte i går stå for skud i forbrugerprogrammet Kontant. - Der er sket en stor misforståelse, lød det fra Humacs direktør Morten Bo Andersen i programmet.

Kritik af Apple-forhandlerens Humacs forretningsmetoder haglede i går ned over Humacs direktør i forbrugerprogrammet Kontant på DR 1.

Med skjult kamera har programmet besøgt seks Humac-butikker og har afsløret Apple-forhandleren i utallige eksempler på vildledning af forbrugerne.

Blandt andet bliver forbrugerne anbefalet at købe en såkaldt Apple Care forsikring til flere tusinde kroner, selv om den lovpligtige reklamationsret i høj grad allerede dækker.

»Det er direkte vildledning af forbrugerne. Der er et hav af begrænsninger i den her serviceaftale, og man skal lede længe for at finde ud af, hvad den egentlig dækker overhovedet. I hvert fald i de første to år, hvor man ikke allerede har en ret efter købeloven. Så at kalde det en garanti de første tre år, en fuldstændig garanti uden at nævne undtagelserne, det mener jeg, er at stikke forbrugerne blår i øjnene,« lyder det i programmet fra Forbrugerrådets jurist, Tina Dhanda.

Afsløringerne overrasker ikke Forbrugerrådet.

»Desværre må jeg sige, at det ikke er første gang, vi hører om de her sager. Vi har igennem mange år hørt om det her problem med Apples produkter og Humacs butikker. Så det er en tilbagevendende problemstilling,« siger Tina Dhanda.

»Jeg skal følge op på det internt og sørge for, at de rette folk får de rette informationer, fordi det er åbenbart en stor misforståelse,« lyder det fra Humacs direktør Morten Bo Andersen som reaktion på kritikken.

Apple ønskede ikke at deltage i programmet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere