Torsdagens aviser om IT

Ekspert: Grænseværdier for mobilstråling er for høje. Telefoner giver højere stråling end mobilmaster. Netbutikker kæmper for at få leverandører. Lille tilbagegang for Sonofon.

Ekspert: Grænseværdier for mobilstråling er for høje
EU's grænseværdier for hvor meget stråling antenner til mobiltelefoni må udsende, er for høje, mener lektor Sianette Kwee fra Institut for Medicinsk Biokemi ved Aarhus Universitet. Reglerne er ellers fastlagt på baggrund af anbefalinger fra en organisation med strålekyndige og repræsentanter for teleindustrien, men Sianette Kwee kritiserer, at rapporterne fra organisationen bygger på forsøg med gummidukker, der er fyldt med salt- og sukkervand. Der er ikke noget galt for, at lande vedtager lavere grænseværdier for mobilstråling end resten af EU. Det er blandt andet sket i Italien og Schweiz, ligesom Rusland har en grænseværdi, der er en hundrededel af EU's. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Telefoner giver højere stråling end mobilmaster

En mobiltelefon, der holdes tæt til øret, påvirker brugeren med en million gange mere stråling end en mobilsendemast. Det påpeger direktør Torben Rune fra telekonsulentfirmaet Netplan, efter bekymringen over den eventuelle strålingsfare fra sendemaster er blusset op. Fjernes telefonen bare 10 centimeter fra øret, falder påvirkningen til en hundrededel. "Jeg vil nødig lyde arrogant, men det svarer lidt til storrygeren, der er bekymret for hullet i ozon-laget," siger Torben Rune, som dog også mener, at der er behov for flere undersøgelser af sundhedsrisikoen ved mobilstråling. Han opfordrer alle til at bruge headset, når de taler i mobiltelefon. Strålingen fra mobiltelefoner er reguleret af et EU-direktiv. (Børsen)

Netbutikker kæmper for at få leverandører

Mange leverandører afslår at levere til rendyrkede internetbutikker, men det er langt fra altid lovligt. Leverandører må nemlig ikke nægte at levere til internetbutikker - heller ikke af frygt for, at butikkerne dumper prisen. Derimod må leverandørerne gerne stille krav om for eksempel personlig betjening, som alle butikker skal overholde, fastslår advokat Peter Lind Nielsen fra advokatfirmaet Bender.dk. (Erhvervsbladet)

Lille tilbagegang for Sonofon

Sonofon havde 1.305.000 kunder ved udgangen af tredje kvartal. Det er en lille tilbagegang i forhold til udgangen af andet kvartal, men en stor stigning i forhold til samme periode sidste år. Det viser tal fra amerikanske Bellsouth, som ejer 46,5 procent af aktierne i Sonofon. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere