Bankernes IT-selskab udfordrer KMD

Det tidligere PBS-selskab Multidata, der dominerer markedet for lønkørsel til private virksomheder totalt, er klar til at udfordre KMD, som er næsten enerådende på det offentlige marked. "Konkurrencen får en ny dimension," siger Multidatas direktør.

Det bankejede IT-selskab Multidata, som beregner lønnen for 1,2 millioner danskere på det private arbejdsmarked, står på tærsklen til at give KMD hidtil uset konkurrence.

Mens Multidata administrerer løn for tre fjerdedele af det private arbejdsmarked, sidder KMD på lønkørslen i næsten alle landets kommuner.

Men sådan bliver det ikke ved med at være, hvis det står til Helge Kaltoft, administrerende direktør for Multidata.

- Vi er tæt på at have en løsning klar til det offentlige. Vi ændrer vores lønsystemer, så de også kan matche det kommunale og det statslige marked. Jeg forventer, at vi går i luften i slutningen af næste år, fortæller han.

- Konkurrencen får en helt ny dimension, når vi også kan konkurrere mod KMD om de offentlige kunder, tilføjer han.

Kommunerne kan spare penge

Helge Kaltoft anser det offentlige arbejdsmarked for at være omtrent lige så stort som det private. Der har det bankejede IT-selskab i dag 80.000 virksomheder som kunder.

- Det bliver interessant, når vi kan lukke op mod de kommunale systemer, hvor KMD i dag har monopol, siger Helge Kaltoft.

Han er ikke meget for at afsløre, hvordan det tidligere PBS-selskab har tænkt sig at lokke kommunerne over på sin side.

- Men jeg er sikker på, at kommunerne kan få billigere priser på deres lønkørsel hos os, siger Helge Kaltoft.

KMD får store private lønkunder

Det har ikke været helt simpelt for Multidata at tage fat på det offentlige marked. Lønsystemerne hænger sammen med kommunernes øvrige administrative systemer, og dem leverer KMD en stor del af.

KMD har selv succes med at flytte kommunale kunder til et lønsystem, der bygger på SAP, men grundlæggende er der ifølge Helge Kaltoft tale om to forskellige strategier. Multidata udvikler et interface til de ERP-systemer - i kommunerne de administrative systemer - og kører så lønnen selv på outsourcing-kontrakter. KMD's SAP-modul giver kunderne mulighed for selv at stå for lønkørslen.

KMD er også på vej ind på det private lønmarked og kan for første gang notere sig en større succes. Fem kendte virksomheder, Bang & Olufsen, Group 4 Falck, Scandlines, Tulip Food Company og Danisco, har købt KMD's SAP-system.

- Vi ser de nye kontrakter som et gennembrud på det private lønmarked. Programmet kommer til at stå for lønberegningen for hen ved 30.000 lønmodtagere på det private marked, siger produktmarkedschef Jan Hesthaven, KMD.

Multidata: Vi vinder kunder hver dag
Det ryster dog langt fra Multidata-direktøren.

- KMD har været på det private marked i mange, mange år uden succes, og vi har stadigvæk tre gange så mange SAP-kunder som KMD, siger Helge Kaltoft.

Han er ked af, at de fire store kunder forsvinder fra Multidata.

- Konkurrence er sundt, men det er altid sjovest, når man vinder kunder. Det gør vi heldigvis hver dag, siger Multidata-direktøren.

Han lægger vægt på, at KMD går efter koncerner, som anvender SAP, mens Multidata har interfaces til alle virksomhedssystemer på markedet.

Multidata benytter bankernes filialer som salgsnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere