Forbrugerråd: 3 overdriver i mobilreklamer

Både teleanalytiker John Strand og Forbrugerrådet mener, at mobilselskabet 3 overdriver løfterne til sin teknologi i reklamer. 3-direktør afviser anklagerne.

Mobilselskabet 3 er på kant med sandheden, når selskabet forsøger at sælge sin 3G-mobiltelefoni med løfter som "bredbånd i bussen" og "som at gå fra radio til fjernsyn".

Det mener teleanalytikeren John Strand, Strand Consult, som får opbakning fra Forbrugerrådet, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge John Strand er der kun lille forskel på 3G-mobiltelefoni og de eksisterende GSM-netværk - nemlig at datahastigheden er lidt højere, og at det er muligt at benytte videotelefoni.

Ingen bredbånd

John Strand reagerer blandt andet mod reklamen, der lover "bredbånd i bussen".

- Når jeg ser den, tænker jeg: Er der bredbånd i bussen? Men 3 kan ikke levere bredbånd i bussen, for vi er slet ikke derhenne teknologisk endnu, siger han til Fyens Stiftstidende.

John Strand er heller ikke vild med 3's sælgere.

- Jeg stod i selskabets butik, og en sælger sagde til mig: "Det er ligesom at gå fra radio til fjernsyn." Men det meste kan man altså allerede gøre på GSM i dag, pointerer han over for den fynske regionalavis.

Forbrugerrådet løfter også mere end en pegefinger over for 3.

- Når en sælger siger, at man går fra radio til fjernsyn, så skal det kunne dokumenteres. Og hvis GSM i forvejen kan vise tv-billeder, så bilder man forbrugeren noget ind. Det vil jeg helt klart kalde vildledende, siger jurist Sonny Kristoffersen til Fyens Stiftstidende.

Advarer mod overdrivelse

Han advarer 3 mod at overdrive i selskabets reklamer.

- Hvis forbrugeren ikke får det, der bliver reklameret for, er der tale om en klar overtrædelse af markedsføringslovens regler, som er bødesanktionerede, pointerer Forbrugerrådets jurist over for Fyens Stiftstidende.

3's administrerende direktør, Christian Jørgensen, bliver dog ikke skræmt af de hårde ord.

- Jeg mener ikke, der er tale om vildledning. Så tror jeg nok, vores advokater havde stoppet det, siger han til Fyens Stiftstidende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere