Deutsche Telekom truer danske T-Cell

Gigantiske Deutsche Telekom forsøger at tage navnet fra det lille danske teleselskab T-Cell. Deutsche Telekom benytter selv navne, hvori der indgår "T-" og mener derfor, at T-Cell udvander selskabets varemærker.

Erik Hornung er frustreret, efter han som direktør for det lille, danske teleselskab T-Cell i et år har brugt penge på at få advokater til at besvare breve fra Deutsche Telekom.

Erik Hornung ejer det lille danske teleselskab T-Cell. Det er faktisk så lille, at der slet ikke er aktiviteter for tiden. I foråret solgte T-Cell nemlig sin licens til at bygge et mobilnet med Tetra-teknologien til telemillionæren Hans Damm fra Sønderborg.

Dermed blev T-Cell reddet, og Erik Hornung er på vej med nye tele-projekter i selskabet, som han dog endnu ikke vil løfte sløret for.

Men det bliver ikke med Deutsche Telekoms gode vilje, at Erik Hornung træder ind på telemarkedet igen. Det tyske teleselskab, et af verdens allerstørste, mener nemlig, at T-Cell krænker og udvander selskabets varemærker.

Deutsche Telekom driver flere selskaber, hvis navn starter med "T-", mellem dem mobilselskabet T-Mobile og IT-selskabet T-Systems. Sidstnævnte er også til stede i Danmark.

Gennem den danske afdeling af T-Systems forklarer Deutsche Telekom, at selskabet har gjort indsigelse mod, at T-Cell har registreret sit navn som varemærke i Danmark, Sverige og Spanien. Det tyske teleselskab beskriver danske T-Cell som "en europæisk mobilnetværks-operatør".

- Grundet sammenfaldet af forretningsområder og af signalværdi i forhold til måden, hvorpå varemærket fremstår, har Deutsche Telekom direkte kontaktet T-Cell omkring de juridiske aspekter primært baseret på sandsynligheden for forvirring hos modtageren samt faren for udvanding af varemærket, skriver Deutsche Telekom som forklaring på balladen omkring T-Cell.

Ifølge meddelelsen "overvejer parterne nu muligheden for en afgørelse i mindelighed".

Men Erik Hornung har svært ved at se, hvorfor han skulle give sig i striden.

- Deutsche Telekom tror, at selskabet har monopol på alle navne med "T-" i og forsøger at få os til at holde op med at hedde T-Cell ved at true med retssager, fortæller han.

- Vi har gjort gældende, at "T-" netop ikke er forbeholdt Deutsche Telekom eksklusivt, og at vi har en legitim ret til at benytte navnet, tilføjer Erik Hornung.

Selskabsnavnet T-Cell er registreret i den danske Erhvervs- og Selskabsstyrelse, og Erik Hornung har også sikret sig domænenavnet i flere lande. Han forsøger desuden at få Patent- og Varemærkedirektoratets opbakning til at afvise Deutsche Telekoms krav.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere