Dansk open source-firma køber op

Catpipe Systems, der har specialiseret sig i open source-styresystem FreeBSD, har købt hovedparten af Xenux, som arbejder med Linux. Tilsammen har de to selskaber 12 medarbejdere, og nu gælder det om at nå en størrelse, så de kan gøre sig gældende i offentlige udbud.

Open source-selskabet Catpipe Systems har overtaget hovedparten af anparterne i en anden open source-virksomhed, Xenux.

Den tidligere formand for IT-fagforeningen Prosa, Peter Christensen, som står i spidsen for Catpipe, vil ikke ud med, hvad det har kostet at købe Xenux.

Han afviser, at Xenux var ved at lukke på grund af økonomiske problemer. Derimod mener han, at Xenux "har haft en udvikling, hvor der er behov for at udvide og ekspandere".

- Ellers ville selskabet stille og roligt dø, siger Peter Christensen.

Både Catpipe og Xenux har seks medarbejdere, men det er endnu ikke afklaret, om alle fra Xenux siger ja til at arbejde under den nye ejer.

Catpipe fokuserer sin forretning om open source-styresystemet FreeBSD, som ifølge Peter Christensen er udbredt blandt teleselskaber. Derfor står flere af dem på kundelisten.

Xenux har derimod fokus på Linux, blandt andet på support. Sammen har de to selskaber udviklet en billig server målrettet landets efterskoler, hvor Catpipe har taget sig af den tekniske side, mens Xenux har rullet systemet ud på skolerne.

Peter Christensen har tidligere opfordret de små danske virksomheder, der arbejder med open source, til at finde sammen for at få den nødvendige slagkraft. Han mener ikke, at Catpipe har økonomiske ressourcer til at købe flere virksomheder, men lover alligevel snart at komme med mere nyt - uden at han vil være mere specifik.

Catepipe-direktørens mål er at blive del af en organisation, der er så stor, at den kan deltage i det offentliges udbud af IT-systemer.

Det kræver, at selskabet ikke kun koncentrerer sig om open source-software, men mere generelt om åbne snitflader, så systemerne med åben kildekode kan udveksle data med den eksisterende licens-software hos myndighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere