Onsdagens aviser om IT

Alcatel fyrer hver tredje i dansk rederi. Ingen krav mod Danske Bank efter sidste uges IT-nedbrud. Ministerium overvejer folder om mobilstråling. Partner Voxtream fra Vojens til Vamdrup.

Alcatel fyrer hver tredje i dansk rederi

Den franske teleproducent Alcatel fyrer nu 90 ansatte, en tredjedel af medarbejderne, i det danske rederi Submarine Networks. Rederiet, som lever af et lægge og vedligeholde kraftige søkabler for teleselskaber verden over, bygger blandt andet på Alcatels køb af TDC's kabelskibe. Men der bliver ikke lagt ret mange nye kabler længere på grund af overkapacitet og krisen i telebranchen, og priserne på vedligeholdelse er presset. (Børsen)

Ingen krav mod Danske Bank efter sidste uges IT-nedbrud

Ingen kunder har anmeldt krav om erstatning mod Danske Bank, efter bankens IT-systemer i sidste uge var ude for et nyt IT-koks. Direktør Jørgen Klejnstrup venter heller ikke, at der kommer krav, fordi alle transaktioner trods alt blev gennemført, selv om blandt andet netbanken ikke kunne benyttes. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Ministerium overvejer folder om mobilstråling

Videnskabsministeriet overvejer at udsende en folder på baggrund af en regeringsrapport, der konkluderer, at strålingen fra mobiltelefoner og sendemaster ikke er farlig. Det sker på opfordring af teleselskaberne, som gerne ser, at myndighederne medvirker til at modvirke befolkningens frygt for mobilstråling. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Partner Voxtream fra Vojens til Vamdrup
Teleudviklingsselskabet Partner Voxtream, som har været konkurs to gange, flytter nu fra Vojens i Sønderjylland til Vamdrup sydvest for Kolding. Det sker blandt andet for at komme tættere på Trekantsområdet mellem Kolding, Fredericia og Vejle. Samtidig rummede lokalerne i Vojens plads til 100 medarbejdere, og efter den seneste konkurs i januar er der kun 20 tilbage i selskabet. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere