Tirsdagens aviser om IT

TDC risikerer millionregning. Fodboldfans kan kun se mobil-mål i storbyerne. Få danske hackere. TDC fjerner etnisk tv fra kabelnettet. Engelsk anklage mod dansk netfirma. Teleindustri afviser strålingsfare.

TDC risikerer millionregning

TDC risikerer en økonomisk lussing på mindst 250 millioner kroner, når Østre Landsret i næste uge afsiger dom i en sag, hvor Novo Nordisk kræver 2,4 millioner kroner retur fra teleselskabet, som, Novo Nordisk mener, har opkrævet for meget i leje fra 1997 til 1999. Taber TDC sagen, står 160 virksomheder klar i kulissen med millionregninger. IT- og Telestyrelsen har tidligere konkluderet, at TDC opkrævede for meget i lejeafgift, hvilket dengang fik selskabet til at sænke priserne. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Fodboldfans kan kun se mobil-mål i storbyerne

Ved at give mobilselskabet 3 eksklusiv rettighed til at vise klip fra Superligaen på mobiltelefonen har Divisionsforeningen udelukket fodboldfans i store dele af landet fra at se højdepunkter fra kampene mobilt. 3's netværk kommer nemlig kun til at dække storbyerne, og 3 vil ikke leje sig ind på TDC's GPRS-datatjeneste og dække resten af landet, fordi det er for dyrt. (Børsen)

Få danske hackere

Danmark er kun nummer 15 på listen over de lande, hvor IT-angreb stammer fra, set i forhold til antallet af internetbrugere. Det viser en opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Symantec. "I Danmark angriber vi ikke hinanden, men udefra gør man alt for at komme ind og angribe os," siger lederen af DK-CERT, Preben Andersen. (Erhvervsbladet)

TDC fjerner etnisk tv fra kabelnettet

Fra nytår er det slut med at se arabisk eller tyrkisk fjernsyn på TDC's kabelnet. TDC Kabel TV flytter nemlig stationerne til digitale dekodere, der kræver yderligere betaling på op mod 249 kroner om måneden. Den syrisk-fødte politiker Naser Khader (R) forstår beslutningen. (Berlingske Tidende)

Engelsk anklage mod dansk netfirma

Det danske internetfirma Nodots anklages af den engelske forbrugerstyrelse for at udsende falske regninger i stor stil til engelske firmaer. Ifølge den engelske forbrugerstyrelse forsøger det danske firma at snyde sig til betalinger på 499 pund - 5305 kroner - ved at give det indtryk, at der er indgået købsaftale om et system til at finde rundt på internettet. Den engelske forbrugerstyrelse har nu henvendt sig til den danske forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Teleindustri afviser strålingsfare

Verdens mobilselskaber afviser gennem organisationen GSM Association, at 3G-telefoni udgør en strålingsfare og er sundhedsskadelig for mennesker, som en hollandsk undersøgelse ellers har påvist. Mobilselskaberne mener, at den hollandske undersøgelse ikke nødvendigvis skal tages for pålydende. Selskaberne mener, at flere undersøgelser bør vise samme resultat, inden det kan stå til troende. (Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere