TDC-medarbejdere bag piratkopiering

En server hos TDC i Herlev har lagt flere end 1000 film og musiknumre ud til offentligheden. En eller flere TDC-medarbejdere står bag, og det chokerer Antipiratgruppen, der bebuder stort sagsanlæg mod teleselskabet.

En dommer fra byretten i Herlev rykkede sammen med Antipiratgruppen og IT-eksperter ud til en af TDC's internetservere på Snehvidevej i Herlev ved København i fredags.

Dommeren havde givet tilladelse til at ransage landets største teleselskab, fordi han fandt, at der er begrundet mistanke om, at en eller flere medarbejdere hos TDC står bag omfattende piratkopiering.

TDC-folkene, der arbejder med spilcafeen Boomtown, har ifølge Antipiratgruppen lagt flere end 1000 film og musikstykker på en server, hvorfra alle på internet havde adgang til dem.

Beslaglade beviser

Ifølge Antipiratgruppen beslaglagde gruppen sammen med eksperterne fredag beviser for piratkopiering, og det fik dommeren i Ballerup til at nedlægge et fogedforbud.

Det betyder, at TDC er forpligtet til at bremse piratkopieringen med det samme.

Antipiratgruppen har tænkt sig at holde TDC ansvarlig for piratkopieringen, uagtet at medarbejderne ifølge chefjurist Gitte Forsberg har forbrudt sig mod selskabets interne regler.

Advokat Torben Steffensen fra Antipiratgruppen forventer at sende "et betydeligt erstatningskrav" til teleselskabet inden for de nærmeste par uger.

- Vi er chokerede over, at TDC huser ulovlig kopiering af musik og film på én af sine servere. TDC bør som det største teleselskab have orden i sagerne, siger han.

Stram op

Omvendt benytter Antipiratgruppen piratkopieringen hos TDC til at opfordre alle landets virksomheder til at "stramme op på retningslinjerne overfor medarbejderne og kommunikere konsekvenserne af at bruge virksomhedens computere til ulovligheder".

- Når det kan ske hos TDC, kan det ske alle steder. Ransagningen peger derfor på, at piratkopiering er et betydeligt problem i mange danske virksomheder, og at virksomhedernes maskiner sandsynligvis i mange tilfælde benyttes til distribution, mener Torben Steffensen.

Ifølge Gitte Forsberg undersøger TDC nu sagen.

- TDC er en virksomhed med over 15.000 medarbejdere. Vores medarbejdere afspejler samfundet på godt og ondt, siger chefjuristen.

Hun oplever det som "lidt paradoksalt", hvis der foregår ulovlig kopiering hos teleselskabet.

Gitte Forsberg henviser til, at verdens største distributør af computerspil, Electronic Arts, for en måned siden besøgte Boomtown-spilcafeen i Odense og roste TDC for at leve op til alle regler.

TDC lover at medvirke til at opklare sagen, men Gitte Forsberg nævner i en pressemeddelelse intet om, hvordan selskabet vil forholde sig til erstatningskravet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere