Ericsson fyrer hver tiende i Danmark

Ericsson har givet de 600 danske medarbejdere besked på, at 65 af dem mister jobbet. Endnu er der ikke sat navn på de udvalgte, men de sidder alle i hovedkontoret i Københavns Sydhavn.

Ericsson fyrer yderligere 65 medarbejdere i Danmark. Den besked fik de 600 ansatte i sidste uge.

Der mangler fortsat at blive sat navn på, hvem der skal forlade selskabet.

Det vil ske, efter at Ericsson har gennemført de forhandlinger med de faglige organisationer, som er obligatoriske i forbindelse med masseafskedigelser.

Rammer bredt

Ifølge Ericssons danske kommunikationschef, Ole Selchau, rammer fyringerne bredt i Ericsson-hovedkontoret på Sydhavnen i København.

Derimod vil der ikke blive uddelt fyresedler i de to jyske enheder, århusianske Ericsson Telebit, der udvikler netværksudstyr til version 6 af IP-protokollen (IPv6), og telefoncentralproducenten Ericsson Diax i Struer.

I hovedkontoret sidder i dag stort set kun administration, marketing, salg og support. Ericsson, som tidligere beskæftigede over 1000 medarbejdere, har i dag skilt sig af med stort set alt produktudvikling i Danmark.

Ole Selchau oplyser, at de kommende danske fyringer er et led i 7000 yderligere afskedigelser, som hele Ericsson-koncernen har bebudet.

Skal mere end halveres

Antallet af medarbejdere skal ned på 47.000 ved udgangen af næste år. For tre år siden var der over 100.000 ansat i den svenske telekoncern.

Det danske Ericsson-selskab hører i dag under en nordisk markedsorganisation, som ifølge Ole Selchau skærer ned i alle lande.

Ole Selchau pointerer dog, at fyringerne herhjemme ikke er at udtryk for, at Ericsson har mislykkedes med at vende forretningen.

Ericsson fik store underskud både sidste år og forrige år, men nu fokuserer kommunikationschefen på, at selskabet har vundet de to eneste ordrer på næste generations mobilnetværk, som er offentliggjort herhjemme. Kunderne er henholdsvis TDC og det nye mobilselskab 3.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere