Hacker sigtet i amerikansk medie-cirkus

Den 22-årige hacker Adrian Lamo overgav sig tirsdag til politiet. Han blev jagtet af både FBI og de amerikanske medier på grund af sine spektakulære hacker-bedrifter, men New York Times så ingen morskab i at have ham som uønsket gæst på sit netværk.

Den 22-årige amerikanske hacker Adrian Lamo overgav sig tirsdag til politiet, sigtet for at have brudt ind på computernetværk.

Overgivelsen skete dog ikke uden betingelser. Forinden havde hackeren, der er beundret af mange i USA, forhandlet betingelser på plads med FBI, uden nogensinde at have talt med en betjent selv.

I stedet havde Adrian Lamo kommunikeret gennem de talrige, amerikanske massemedier, der følger hans historie, og naturligvis sin advokat.

Et filmhold fra den Oscar-vindende skuespiller Kevin Spaceys selskab Triggerstreet har ifølge Securityfocus fulgt den berømte hacker, siden han torsdag i sidste uge fik at vide, at FBI var ude efter ham.

Tak fra Google-selskab
Adrian Lamo har vundet sin berømmelse ved at prale af sine bedrifter med at hacke kendte selskaber. På listen står både Microsoft, Yahoo og teleselskabet Worldcom. Han hævder dog, at han aldrig har slettet eller ændret noget, men derimod hjulpet mange af selskaberne med at lukke deres sikkerhedshuller.

Pyra Labs, som i dag er købt af søgemaskinen Google, skrev endda tak til Adrian Lamo på sin hjemmeside, da han i marts hjalp med at afsløre, og lukke, et hul i selskabets Blogger-software, der bruges til web-logs.

Derimod så New York Times, en af verdens største og mest respekterede aviser, ingen morskab i at have den unge hacker som ubuden gæst på sit netværk. I februar sidste år hackede Adrian Lamo sig ind i avisens netværk og fik adgang til personlige oplysninger om medarbejderne og til kontaktoplysninger om gæsteskribenter, mellem dem den tidligere præsident Jimmy Carter og Oliver North, som i slutningen af 1980'erne sad på anklagebænken i Iran-kontra-skandalen, da han var sikkerhedsrådgiver for daværende vicepræsident George Bush Sr.

Den Hjemløse Hacker

Avisen hørte om hackerangrebet gennem en journalist på Securityfocus og anmeldte det til myndighederne, uagtet hackerens popularitet.

- Vi har ikke kontaktet Adrian Lamo, og vi agter heller ikke at gøre det, fastslår avisens talskvinde, Christine Mohan, over for IDG News Service.

I USA går Adrian Lamo under tilnavnet Den Hjemløse Hacker, fordi han ikke har nogen fast bopæl, men sover, hvor han nu kan komme til det.

Han har dog en familie, og den har været med til at lægge kautionen på 1,7 millioner kroner. Adrian Lamo er på fri fod igen, men må dog kun bevæge sig inden for bestemte områder og skal til afhøring i New York City. Han må heller ikke bruge en computer, før sagen mod ham er afsluttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere