Artikel top billede

Google-tablet bliver billigere end Kindle Fire

Nu er der kommet nye oplysninger om den kommende tavlecomputer fra Google.

Google-chef Eric Schmidt fortalte inden jul at selskabet kommer med sin egen tavlecomputer inden for de næste seks måneder. Schmidt vil ikke afsløre de tekniske detaljer, men lovede dog at computeren bliver af "høj kvalitet".

Nu er der kommet flere oplysninger frem, som dog ikke er officielt bekræftet fra Google. Den taiwanesiske nyhedstjeneste DigiTimes skriver at Google ser Kindle Fire - og ikke Apple iPad - som sin største konkurrent.

Google vil altså lancere en billig Android-baseret tavlecomputer, der skal konkurrere med Amazons tablet (som også bruger Android).

DigiTimes skriver også at Google kommer med sin egen tavlecomputer allerede i marts eller april. Den skulle være udstyret med en 7-tommers skærm og Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Men det mest interessante er nok prisen, der skulle ligge på mindre end de 199 dollar, som Amazon forlanger for Kindle Fire.

Amazon taber penge på hver solgt tavlecomputer og Google vil altså sandsynligvis gøre det samme, hvis man skal sælge sin tablet til en meget lav pris. Pengene skal så hentes på salg af indhold til enhederne - musik, film, e-bøger og applikationer.

Google vil muligvis bruge den samme partnermodel som kendes fra Nexus-telefonerne, der fremstilles sammen med forskellige hardware-partnere som HTC og Samsung.

Apple sidder stadig tungt på tablet-markedet. Ifølge de seneste tal fra IDC har iPad og iPad 2 stadig 61,5 pct. af dette marked. På andenpladsen kommer Samsung med 5,6 pct. Men koreanerne bliver sikkert snart overhalet af Amazon, der har solgt millioner af sin Kindle Fire i december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere