Artikel top billede

Tablets er den sikreste vej til din netbank

Det er langt det sikreste at gå i banken via tablet-computeren. I hvert fald indtil videre.

Der tales meget om mobil malware.

Men indtil videre er antallet af mobile trusler meget begrænset.
Det har fået sikkerheds-leverandøren F-Secure til at konkludere, at den sikreste måde at gå i netbanken på, faktisk er at bruge sin tablet.

Indtil videre er der ikke registreret en eneste trojaner rettet mod netbank på mobilen.

"På nuværende tidspunkt er tablets (via krypteret WiFi) nok den sikreste platform at bruge sin netbank på," konstaterer F-Secure i en meddelelse.

Men samtidig tilføjer firmaet, at det kun er et spørgsmål om tid, før de it-kriminelle følger trop.

Har ikke højere sikkerhed

Det har altid været sådan, at brugerne rykker først, og når brugertallet er stort nok, så kommer de kriminelle også med deres malware.

Der er altså ikke tale om, at de mobile platform som udgangspunkt har en højere sikkerhed.

De har bare været mindre interessante, fordi antallet af mobile netbank-brugere har været begrænset - men det ændrer sig hurtigt.

F-Secure regner også med at se mere malware til Windows Phone 7, som blandt andet findes på de nye mobiltelefoner fra Nokia.

Kompleks udfordring

"Det er nemt at udvikle apps til alle versioner af Windows. Med Microsoft's .NET struktur er det nemlig let at transportere apps mellem Windows 7, Xbox Live og Windows Phone 7. Måske vil malware udviklere med tiden udnytte denne portabilitet", siger Michael Dahl, der er landechef hos F-Secure.

I årevis har analytikere forudsagt, at internetbrugere vil ende op med én enkelt digital enhed, der erstatter alle andre.

Men selv om antallet af nye enheder hele tiden øges, tager forbrugerne den nyeste teknologi til sig uden nødvendigvis at skifte de gamle gadgets ud.

Det ser med til at gøre sikkerheds-udfordringen endnu mere kompleks, når brugernes data og applikationer spredt ud over smartphones, tablets og pc'er.

Et godt eksempel på, at ny teknologi ikke nødvendigvis erstatter den gamle, er operativsystem Windows XP, som først i de seneste måneder er blevet afløst af Windows 7 som det mest populære pc-operativsystem.

"Brugerne har tendens til at tilføje nye devices med nye styresystemer, uden nødvendigvis at opgive deres gamle XP-drevne maskiner, hvilket desværre er gode nyheder for online hackere, da XP OS stadig er deres foretrukne mål," siger Michael Dahl.

Windows XP er netop berygtet for sin svage sikkerhed i forhold til nyere Windows-versioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere