Regeringen lægger med den nye finanslov op til begrænse virksomhedernes mulighed for at anvende skattemæssige underskud fra tidligere år, skriver Berlingske.
Konkret lægger regeringen op til, at det ikke længere skal være muligt at fradrage skattemæssige underskud fra tidligere år fuldt ud, når en virksomhed begynder at give overskud.
I stedet mener regeringen, at virksomhederne i fremtiden kun skal kunne fradrage 60 procent af de skattemæssige underskud, skriver Berlingske.
Stramningen er egentlig møntet mod multinationale selskaber, der ikke betaler skat i Danmark.
Men den rammer i stedet vækstlaget i dansk erhvervsliv, mener Henrik Faust Pedersen fra revisionsselskabet PWC.
"Virksomhederne har måske ikke pengene, men skal ud at låne penge for at betale deres skat, og det kan for nogen blive en udfordring i det lånemarked, som vi har i dag," siger han til Berlingske.
Han peger på, at nystartede virksomheder kan ryge ind i de nye begrænsninger, fordi de ofte i etableringsfasen har oparbejdet underskud.
Også venture-organisationen DVCA er utilfreds med den nye regel.
"Regeringen straffer de virksomheder, der er kommet godt i gang og er blevet vækstvirksomheder og som for alvor skaber arbejdspladser," siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i DVCA til Berlingske.
Erhvervsminister Ole Sohn (SF) siger til avisen, at det kun er rimeligt, at selskaber med positiv indkomst betaler skat.
Læs også: