Gratis 3G-telefoner til svenske borgmestre

Det svenske mobilselskab 3 har sendt et brev til borgmestrene i landets tre største byer og til politiet med tilbud om gratis 3G-telefoner og frie samtaler. "En gråzone," mener en svensk antikorruptions-organisation.

Mobilselskabet 3 tilbyder borgmestrene i landets tre største byer, Stockholm, Gøteborg og Malmø, at de kan prøve det nye tredjegenerations mobilnet gratis resten af året.

Samme tilbud har ledelsen af det svenske politi fået, skriver avisen Dagens Nyheter.

Björn Svedberg, som er bestyrelsesformand for 3 i Sverige, har selv skrevet brevet til borgmestrene. Han sidder også i bestyrelsen for Wallenberg-familiens investeringsselskab Investor, der ejer 40 procent af 3G-selskabet. Hong Kong-konglomeratet Hutchison Whampoa ejer resten.

"Kære Ilmar," indleder Björn Svedberg ifølge Dagens Nyheter brevet til den socialdemokratiske Malmø-borgmester Ilmar Reepalu.

"For at give jer selv lejlighed til at bedømme, hvilken nytte I kan få af 3G, vil vi give organisationen mulighed for gratis at prøve fem mobiltelefoner resten af året," lyder essensen af brevet fra bestyrelsesformanden.

3 lægger ikke skjul på, at brevet skyldes, at det kniber gevaldigt med at få kunder til den helt nye teknologi.

- Vi har indtil videre ganske få kunder, og vi vil på denne måde gerne få personer, myndigheder og andre til at komme med synspunkter om tjenesterne, lyder forklaringen fra Investors pressechef, Fredrik Lindgren, til Sveriges største avis.

Derimod nævner selskabet ikke selv, om tilbuddet har nogen sammenhæng med, at flere svenske kommuner er stærkt skeptiske over for at give tilladelse til, at mobilselskaberne sætter nye sendemaster op til deres 3G-udstyr.

Men 3 skal nu agte sig for metoderne. Det mener i hvert fald det svenske institut mod bestikkelse, som en række brancheorganisationer står bag.

- Det er svært at sige, hvor grænsen går, men den er hårdere, hvis tilbuddet henvender sig til personer i den offentlige sektor. 3's tilbud kan meget vel høre ind under en gråzone, siger Torbjörn Lindhe fra instituttet.

Investor afviser kritikken og kan ikke forstå, hvordan tilbuddet kan påvirke nogen på en måde, der kan sammenlignes med bestikkelse, og Malmø-borgmester Ilmar Reepalu har heller ingen moralske kvababbelser ved at sige ja tak. Han påpeger, at kommunen altid foretager "professionelle redegørelser," som ikke lader sig påvirke.

- Selskabet stiller en teknik til rådighed, som vi kan prøve i praksis. Det indebærer jo ingen bindinger, siger Ilmar Reepalu til Dagens Nyheter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere