Microsoft betaler sig ud af sagsanlæg

Microsoft betaler 172 millioner kroner for at slippe for et sagsanlæg fra selskabet Immersion. Selskabet hævder, at Microsoft stjal teknologi til at simulere effekten af for eksempel eksplosioner og indbyggede den i joystick.

30 selskaber har lagt sag an mod Microsoft for at bryde patenter eller stjæle teknologi, og softwaregiganten arbejder sig stille og roligt gennem bunken.

Senest har Microsoft indvilliget i at betale 172 millioner kroner til det amerikanske selskab Immersion, som udvikler teknologi, der gør det muligt at formidle indtryk til berøringssansen.

Teknologien kan for eksempel få en mus til at ryste, når den kører over et link på skærmen, så blinde kan klikke på det.

Den kan også bruges i biler og medicinsk udstyr, men Microsoft har indbygget det i sine joystick, som kan give modstand afhængigt af spillets udvikling, også kaldet force feedback. Der kan den eksempelvis simulere rystelserne ved en eksplosion.

Selv om Microsoft hoster op med kassen, erkender selskabet ikke at have brudt Immersions patenter. I stedet sikrer softwaregiganten sig selv del i gevinsten, hvis Immersion får stor succes.

Microsoft bruger nemlig 40 af de 172 millioner kroner til at købe aktier i Immersion og får dermed en ejerandel på ti procent. Desuden giver aftalen Immersion ret til at låne op til 60 millioner kroner yderligere af Microsoft, der til gengæld kan konvertere sit tilgodehavende til aktier.

Kursen på de aktier så ikke særlig gunstig ud, da Microsoft indgik aftalen. Da lå den 50 procent over handelsværdien. Men Immersion-investorerne er yderst begejstrede for forliget med Microsoft, og straks aftalen blev kendt, mere end fordobledes aktiekursen.

Immersion lagde sag an mod både Microsoft og to amerikanske Sony-selskaber for halvandet år siden. Sagerne mod Sony-selskaberne, som Immersion beskylder for at stjæle berøringsteknologien og indbygge dem i styringsredskaber til Playstation-konsollerne, kører stadig ved domstolene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere