Danskerne drukner i ferie-spam

Mens danskerne holder ferie, vokser dyngerne af uønskede reklame-e-mails i de elektroniske postkasser som aldrig før. Spam er et fritidsprojekt, så ferien er højsæson, viser dansk analyse.

Danskerne kan godt belave sig på, at deres elektroniske postkasser er fyldt med uønskede reklamebudskaber, når de kommer hjem om aftenen i denne tid.

Mens danskerne slapper af på stranden, er det nemlig højsæson for spam.

Det viser en undersøgelse fra det danske selskab Softscan, som sorterer uønskede reklamer fra mails til 300 danske virksomheder og offentlige institutioner.

Ifølge undersøgelsen kommer der op til 50 procent mere spam på en dag i sommerferien end på almindelig arbejdsdag.

Godtnok stiger mængden af spam følge salgsdirektør Thomas Holm Jensen fra Softscan generelt konstant.

- Men det er en jævn stigning. Det specielle ved sommerferien er de store stigninger, som sker fra dag til dag, fortæller han.

Spam er et fritidsprojekt

Forklaringen ligger ifølge det danske antispam-selskab lige for.

Spam er et fritidsprojekt, og normalt passer folk deres job eller studie ved siden af, mens de fylder sagesløse modtageres elektroniske postkasser. Men spammerne har også ferie og har derfor netop nu mere tid til at aflevere deres reklamer.

Thomas Holm Jensen forklarer, at i alle de store sager, hvor spammere er blevet dømt eller slæbt i retten, er der tale om enkeltpersoner.

- Men vi ved selvfølgelig ikke, om der bag nogle af spam-mailene gemmer sig organiserede strukturer i stater, hvor de ikke kan retsforfølges, siger han.

Som et eksempel på mere organiseret spam, nævner Thomas Holm Jensen også de såkaldte Nigeria-mails, hvor svindlere fra det afrikanske land forsøger at lokke penge ud af folk i Vesten.

- Men ellers er det som regel noget, man bikser med derhjemme om aftenen, siger han.

Omkring halvdelen af alle de 300.000 e-mails til danske medarbejdere, som Softscan dagligt scanner, er spam.

Medarbejderne modtager gennemsnitligt 10 e-mails hver dag, og det tal inkluderer ikke e-mails sendt fra kolleger inden for virksomheden eller organisationen.

I gennemsnit ligger der derfor omkring 70 spam-mails og venter på at blive slettet, når en dansk medarbejder vender hjem fra 14 dages ferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere