Linux-selskab bag tynd klient

Amerikanske Lindows, der får Linux til at ligne Windows, har sendt en ny computer på hjemmemarkedet uden diskettedrev eller harddisk. Prisen for computeren, der skal bruges til at gå på internet med, er til gengæld kun godt 1100 kroner.

Linux-distributøren Lindows, der er ekspert i at tiltrække sig opmærksomhed, genopliver nu ideen om de tynde klienter.

Tynde klienter var et af IT-branchens modeord i halvfemserne. Omkostningerne skulle ned, og derfor skulle overflødigt udstyr som harddisk og diskettedrev fjernes fra medarbejdernes skrivebord.

I stedet skulle de i princippet have en billigere og dum terminal, som også var meget lettere for IT-afdelingen at holde styr på.

Det blev bare aldrig rigtigt til noget med de tynde klienter, selv om giganter som Intel, Microsoft og Compaq i princippet bakkede op om ideen, som særligt Oracles topchef, Larry Ellison, fremførte.

Priserne på komponenter til pc'er styrtdykkede, og så havde kunderne ikke længere det store incitament til at skifte deres pc'er ud.

Alligevel tror Lindows på, at en tynd klient, eller netværkscomputer om man vil, til godt 1.100 kroner kan sælges på det amerikanske marked, skriver Zdnet.

Kan ikke gemme dokumenter

Lindows står bag en Linux-distribution, som gør det Unix-lignende open source-styresystem lettere tilgængeligt for Windows-vante brugere. Det styresystem ligger naturligvis også på den tynde klient, som har fået navnet Webstation.

Hardwaren kommer fra taiwanske Via og består af en C3-processor, 256 MB RAM og et cd-drev, hvorfra netværkscomputeren skal bootes. Det har Zdnet fundet frem til ved at se på specifikationerne hos den ene af de to forhandlere, den amerikanske webbutik Idot.

Det er ikke muligt at gemme dokumenter på den tynde klient, men ud over en browser er der også software, som gør det muligt at åbne og redigere Microsoft Office-dokumenter.

Skal dokumenterne gemmes lokalt, kan brugerne tilslutte lagringsenheder til Webstations to USB-porte, eller de kan udstyre maskinen med en harddisk. Men så stiger den amerikanske pris med knap 450 kroner.

Lindows sælger i forvejen bedre udstyrede pc'er på det amerikanske marked for priser ned til knap 2000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere