Artikel top billede

IT-Gruppen-duo skal rydde op i Consit

Efter ti års parløb hos IT-Gruppen har direktørerne Per Erland og Morten Skovby kastet penge og erfaring i opgaven med at få den trængte Oracle-forhandler Consit tilbage på rette spor. Seneste regnskab viser underskud på fem millioner.

Tilbage i juni kunne CRN fortælle, at Consit havde valgt at skifte ledelsen ud efter et katastrofalt år, men at der var lys forude i form af nye pengestærke investorer.

Det viser sig nu at være de tidligere makkere i IT-Gruppen, Per Erland og Morten Skovby, der har kastet redningskransen ud til den trængte Oracle-partner.

Mens Per Erland er trådt ind som passiv investor og bestyrelsesformand, indtog Morten Skovby for et par måneder siden direktørstolen og er dermed en af to aktive investorer.

”Per blev kontaktet i foråret via et investornetværk, og han spurgte, om jeg ville være med. Vi gennemførte en mini due diligence af virksomheden og nåede frem til, at der var rigtig mange gode ting at bygge videre på. Virksomheden har gode, loyale kunder, som man har arbejdet med i mange år, og så var medarbejderstaben rigtig interessant,” fortæller den nye direktør Morten Skovby.

Det er dog ikke det indtryk, der umiddelbart dannes, når man ser på det seneste regnskab.

Oracleforhandleren kom i 2010 ud med et underskud før skat på 4,9 millioner kroner og "har tabt hele selskabskapitalen." Ifølge regnskabet skyldes underskuddet dekorder på udførte konsulentopgaver, tab på kunders konkurser foruden en større afskrivning af udviklingsomkostninger.

”2010 var bestemt ikke et godt år, men vi har valgt at foretage en del afskrivninger, for at vi kunne starte på en frisk,” lyder det fra Morten Skovby, der ikke vil afsløre hvor stor kapitalindsprøjtningen fra de nye investorer har været.

Ifølge direktøren er der flere forklaringer på det dårlige resultat.

”I 2009 blev der lavet en række forskellige strategiske dispositioner med henblik på at skabe yderligere vækst. Selv om mange af ideerne var gode, var der forskellige årsager til, at det ikke lykkedes, for eksempel timing. Oveni var man så uheldig i 2010, at en stor kunde, KM Telecom, gik konkurs,” fortæller Morten Skovby og forklarer, at hans første opgave har været at rydde op og få sat fokus på kerneforretningen.

At han tidligere via IT-Gruppen har arbejdet med Microsoft ERP-løsninger, mens den nu står på Oracles E-Business Suite, ser han ikke som den store forskel.

”Det vi lavede tidligere var også ERP-løsninger, bare med et andet produkt. Så produkterne er forskellige, men processerne er det samme. Der er heller ikke noget nyt under solen i forhold til at arbejde med Oracle. Både Oracle og Microsoft er amerikanske virksomheder med mange guidelines og regler, så samarbejdet er ret enkelt og struktureret,” lyder det fra den nye direktør.

Han forventer, at forhandleren, der har cirka 15 Oracle-konsulenter ansat, allerede i næste regnskab vender tilbage til sorte tal.

”Som vi ser verden nu, kommer vi ud med et lille pænt plus. Allerede nu har vi positiv drift,” slutter direktøren.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere