Danske prestige-ordrer til British Telecom

British Telecom har fået hul på sit comeback i Danmark. Selskabet er godt på vej til at blive leverandør af datakommunikation til de danske virksomheder med aftaler med Danfoss og Danisco.

De store europæiske teleselskab er igen begyndt at sværme om det danske marked, efter at de har ligget underdrejet på grund af gæld i et par år.

Midt i marts annoncerede Deutsche Telecom-selskabet T-Systems, at selskabet udvider aktiviteterne herhjemme ved at sælge engros-trafik til de danske teleselskaber.

Nu melder British Telecom om nye aftaler med to af dansk industris flagskibe, Danfoss og Danisco. Det britiske selskab røg ellers ud af det danske marked, da alliancen med amerikanske AT&T gik i stykker.

Med de nye aftaler mener briterne at være på vej til et comeback på markedet for kommunikationsløsninger til de store danske virksomheder.

Danisco er en af de første koncerner, der har indgået kontrakt med British Telecom om levering af mellem 50 og 60 internationale dataforbindelser - blandt andet til Japan og Chile. Med aftalen bliver det britiske selskab Daniscos største netværksleverandør.

- Vi ønskede et alternativ til TDC, og vi valgte ud fra pris og kvalitet, siger netværkschef Peter Lange fra Danisco.

- British Telecoms styrke er, at vi ikke udelukkende leverer dataforbindelser, men også en række datakommunikationstjenester som drift af firewall og ansvar for sikkerhed, varetagelse af eventuelle storage-løsninger samt drift af det lokaltelefon-systemet, siger vicedirektør Anders Westkämper fra BT Global Services.

Genrejst økonomi

BT Global Services er et nyt navn for det britiske teleselskabs nordiske aktiviteter, idet disse indtil for nylig var en del af BT Ignite, der betegnede British Telecoms internationale selskab for bredbånds- og kommunikations-løsninger.

Oprindelig var planen, at der her i sommer skulle have været oprettet et dansk salgskontor i Københavns-området. I stedet skal foreløbig tre danske sælger nu operere ud fra en base i Malmø.

- Der skal danskere til at sælge i Danmark, men der så småt ved at opstå en samlet Øresundsregion, og derfor mener vi sagtens, at vi kan operere fra Malmø, siger Anders Westkämper.

Når tiden nu er kommet til at ekspandere i Skandinavien, skyldes det, at krisen har fået en række af konkurrenterne sænke ambitionsniveauet ved at koncentrere sig om deres nøgleaktiviteter, mener British Telecom.

? Vi ser selskaber som Telia og Telenor fokusere på norden. British Telecom har nu reduceret sin gæld og fået omsætning, indtjening og aktieudbyttet til at vokse. Derfor har selskabet finansiel styrke til at fastholde sine internationale aktiviteter, siger Anders Westkämper.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere