Tech Data tjener godt i Europa

Overskuddet blev fordoblet hos Tech Datas europæiske datterselskaber, der står for hovedparten af distributørens globale overskud. Forude venter afgørende måneder, siger amerikansk direktør.

Tech Datas europæiske distributionsselskaber er gået fra at være den svage del af distributøren til at være den mest indbringende del af koncernen. Efter at distributørens amerikanske kunder i stigende grad holder sig væk, giver de europæiske kunder nu Tech Data næsten to tredjedele af den samlede omsætning og også to tredjedele af overskuddet. Det viser det seneste kvartalsregnskab fra distributøren, som netop er blevet offentliggjort.

»Jeg syntes, det var et rekordår for selskabet. Vi har været i en recession i et år, men vi har en god drift. Europa er tilbage på sporet efter nogle problemer for nogle år siden,« siger Tech Datas Amerika-direktør Ken Lamneck i et interview med amerikanske CRN.

Tech Data distribuerer it i både Amerika og Europa. I Europa har selskabet hidtil haft sværest ved at få overskud. Det er ændret i fjerde kvartal. I de tre måneder frem til udgangen af januar 2009 solgte distributørens europæiske selskaber for 20 milliarder kroner. Europaresultatet er delvist hjulpet frem af dollarkursen fald og det har øget den europæiske dominans i koncernen. Hvor omsætningen sidste år kun var på 55 procent af den samlede omsætning, steg andelen i det seneste regnskab til 59 procent

Når det gjaldt om få overskud klarede Tech Datas europæiske datterselskaber sig også bedre end på den anden side af Atlanten. Målt i procenter var driftsmarginen særdeles god, hvor næsten to kroner af hver hundredekroneseddel, selskabet fik i omsætning, endte som overskud efter driftsomkostninger. Helt præcis var driftsmarginen 1,89 procent i året sidste tre måneder. Det er mere end en fordobling i forhold til året før hvor den kun havde været 0,90 procent. Europaresultatet er også et pænt stykke bedre end »over there« i det seneste regnskab, hvor amerikanerne kun kunne tjene 1,63 procent.

Ken Lamneck bekræfter de økonomiske forudsigelser, at første kvartal af i år vil være bunden af den nuværende recession, men at Tech Data fortsat passer på dets fragtomkostninger og andre udgifter.
Distributøren holder især øje med antallet af medarbejdere og Ken Lamneck bedyrer, at man ikke skal forvente større afskedigelser, men at Tech Data dog har nedlagt enkelte stillinger »her og der«. De kommende måneder bliver afgørende, vurderer han.

»Det man ser nu er, at kundens fokus på afkast af sin it-investering, mens andre ting bliver skubbet i baggrunden. Lige nu er et tidspunkt, hvor tingene bliver udskudt,« siger Ken Lamneck.

For hele året var Tech Datas globale omsætning på 142 milliarder kroner, en stigning på 2,8 procent i forhold til hele året. Driftsoverskuddet steg med 12 procent og blev på 731 millioner kroner.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere