Intel-ingeniører på vej mod konkurs

Kassen er ved at være tom hos ChipSign i Herlev, en af tre virksomheder, der opstod, da Intel lukkede i Danmark. Salget har svigtet totalt, og virksomheden mangler akut en halv million kroner for at kunne overleve.

Chipsign i Herlev er på vej mod konkurs, skriver Erhvervsbladet tirsdag.

Salget har svigtet fuldstændigt for selskabet, der leverer chips til krypteret datatransmission til blandt andet banksektoren.

Chipsign var et af de selskaber, der opstod, da verdens største chipproducent, Intel, lukkede sin danske afdeling for netværksudvikling og sendte 300 medarbejdere på gaden.

- Vi står i en lidt paradoksal situation, hvor alle siger, at vi har et godt og spændende produkt, men ingen vil købe. Det er, som om vi er for tidligt ude, for der er ganske enkelt ikke marked for vores chips endnu, siger Chipsigns stifter og direktør, Jens Jøregen Nielsen, til Erhvervsbladet.

Virksomheden søger i øjeblikket efter kapital til den fortsatte drift. Men foreløbig uden resultat. De to nuværende investorer, DTU Innovation og Vækstfonden, har afvist at skyde yderligere kroner i kassen. Flere andre venture-selskaber har også vendt tommelfingeren nedad.

- Alle siger, at de vil gå ind med ny kapital, hvis nogle andre gør det først, men på den måde kommer vi jo ingen steder. Det er drønærgeligt, for vi står med en rigtig god teknologi, som vi risikerer at tabe på gulvet, siger Jens Jørgen Nielsen til Erhvervsbladet.

Direktøren anslår, at der umiddelbart er behov for en halv million kroner, hvis konkursen skal undgås.

Intel-medarbejdere stod bag fire virksomheder, efter deres arbejdsplads drejede nøglen om. Men både Firstmile Systems og Avanticore er allerede bukket under. Hvis samme skæbne overgår Chipsign, er kun Tpack tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere