Comm2 slår Topnordic af banen

Comm2 får storordre på 5.750 Lenovo-bærbare og overlader det tunge arbejde til Topnordic.

Topnordic måtte opgive at følge med, da staten i går gennemførte sit mini-udbud af computere. På forhånd var der størst interesse om ordren på de avancerede bærbare, hvor Skat havde lagt en stor bestilling på 5.750 maskiner.

Her slog Lenovo-forhandleren Comm2 med 28 ansatte den nordiske gigant, Topnordic og tog ordren på de avancerede bærbare hjem.

Comm2s's salgs- og marketingdirektør Peter Møller er »rigtig glad« for ordren. Gårsdagens ordre har en værdi »i omegnen« af 25 millioner kroner og udgør derfor en pæn stor del af Comm2s årsomsætningen, der sidste år var på 201 millioner kroner.

»Ordren underbygger vores position som et større Lenovohus,« siger Peter Møller.

Gårsdagens taber blev Topnordic, der ikke kunne få afsætning af deres computere. Nordens største it-forhandler har teamet op med Hewlett-Packard, og tager traditionelt størstedelen af ordrerne. Sidste år stod Ib Kunøe-selskabet således for tre ud af fire maskiner, som staten købte på rammeaftalerne.

Men i går var det anderledes. Topnordic vandt kun ordren på de stationære computere, der »kun« var på 1.005 maskiner, langt fra tidligere mini-udbud, hvor de stationæres antal har været meget større. Det får Topnordics salgsdirektør Carsten Ritzau med ansvar for salg til det offentlige til at lyde ærgerlig, når han skal forklare, hvorfor han tabte ordren på de bærbare computere.

»Lenovo har måske haft et produkt, der passede bedre. Her har vi generelt haft et produkt, der var for godt i forhold til minimumskravene og som udgangspunkt kostede 20-30 procent mere end Lenovo,« forklarer Carsten Ritzau.

På trods af, at Comm2 står i centrum efter at have vundet ordren på de mange avancerede Lenovo-maskiner, er Topnordic dog stadig med i billedet. Når der skal installeres image og tyverisikring på de mange avancerede Lenovo-maskiner, bliver det ifølge Carsten Ritzau Topnordic, der skal rulle leverancen ud som led i deres aftale med Skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere