Artikel top billede

Wikipedia er blevet for kompliceret

Wikipedia-stifteren Jimmy Wales erkender at det er for svært at redigere i artiklerne i det store online-leksikon.

I et interview med BBC fortæller Wikipedia-stifteren Jimmy Wales at det skal gøres lettere at redigere i leksikonets artikler. Wales mener, at mange almindelige brugere bliver afskrækket af den kode, der bruges til at formatere artiklerne.

”Hvis du klikker på rediger og du ser noget Wiki kode og en mærkelig tabelstruktur – mange folk bliver bogstaveligt talt bange. De er bange for at komme til at ødelægge noget,” siger Wales.

Wikipedia fyldte 10 år i sidste uge og er i dag blandt de fem mest besøgte websteder i verden. Målet er, at antallet af brugere skal øges fra de nuværende 400 millioner til 1 milliard i 2015.

Men det kræver et nyt og mere brugervenligt interface, mener Wales.

”Vi er nødt til at understøtte vores superbrugere, for det er dem, der har bygget Wikipedia. Men vi har også brug for en ny indgang for nye brugere,” siger han til BBC.

Wikipedia har allerede eksperimenteret med initiativer som ”adopt a user”, hvor en erfaren superbruger kan hjælpe de nye brugere med at lære systemet at kende. Der er angiveligt omkring 80.000 redaktører som frivilligt og ulønnet arbejder med leksikonet.

Wales fortæller også, at Wikipedia indtil videre vil holde fast i sin finansieringsmodel, hvor man beder brugerne om at bidrage med penge én gang om året – senest har Wikipedia indsamlet næsten 100 mio. kr. - og der er ingen planer om at indføre annoncer på sitet.

Han bruger også chancen til at kritisere Wikileaks, som ofte bliver forvekslet med Wikipedia. Faktisk havde Wikia indtil sidste uge ejerskabet af domæner som wikileaks.net og wikileaks.com, men Wales fortæller, at man har tilbudt at overføre dem til Wikileaks.

”Essensen i deres arbejde handler overhovedet ikke om Wiki – Wiki er en kollaborativ redigeringsproces, det er en gruppe af personer som finder sammen om at foretage fælles redigering. Hvad Wikileaks gør er at få fat i dokumenter og så lække dem,” siger Wales.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere