Danionics åben for købstilbud

Med en markedsværdi på under 130 millioner kroner ligner batterivirksomheden Danionics et slagtilbud for en udenlandsk koncern. Ledelsen sætter ikke "til salg"-skilte på facaden, men vil kigge på gode tilbud med interesse.

Enestående teknologi har ikke været nok til løfte den fynske batterivirksomhed Danionics op på sejrsskamlen.

Store underskud, nedjusteringer og evigt faldende aktiekurs får analytikerne til at spekulere på, om virksomheden er bedre tjent med at droppe selvstændigheden og komme ind under en større fugls vinger.

Siden børsnoteringen i 2001 er markedsværdien af Danionics faldet fra over to milliarder kroner til nu et stykke under 130 millioner kroner.

- Hvis en stor batteriproducent ønsker at gå ind på markedet for lithium-ion polymer-batterier og gerne vil have en hurtig indgang, så står Danionics som en meget attraktiv kandidat, siger Maiken Lausen, analytiker hos Nordea Securities.

Kigger på tilbud

Danionics udvikler batterier baseret på de såkaldte lithium-ion polymer, som er fleksible og derfor er nemme at tilpasse et specielt design.

Foreløbig har Danionics formået at tiltrække 11 kunder, hvoraf Hewlett-Packard aftager størstedelen af batterierne til sin lommecomputer, iPaq.

Ingen "til salg"-skilte på facaden, understreger Danionics-direktør Niels Kryger Andersen.
Arkivfoto: Jens Bertelsen
- Vi kigger også på kursen og markedsværdien. Hvis der kommer et fornuftigt bud, vil vores bestyrelse se på det med stor interesse, sagde administrerende direktør Niels Kryger Andersen, Danionics, på en telekonference for analytikere tirsdag.

Virksomheden gør dog ikke noget aktivt for at tækkes de store batteriproducenter, der blandt andet tæller Sanyo, Sony, Panasonic, LG og flere andre.

- Vi har ikke tænkt os at sætte "til salg"-skilte op på facaden, tilføjede Niels Kryger Andersen.

Danionics-aktien faldt tirsdag næsten syv procent til kurs 14. Det skete efter fremlæggelsen af endnu et dystert kvartalsregnskab med millionunderskud og nedjustering af forventningerne til det kommende kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere