Nyt mobilselskab presser taletidspriser

Et nyt mobilselskab anført af to veteraner fra branchen skal score hundredtusindvis af kunder, der holder af taletidskort og vil ringe til udlandet til lavpris. Især indvandrere er i søgelyset hos selskabet, der forlanger 1,42 kroner i minuttet for opkald til USA.

Forudbetalte taletidskort er ikke kun for teenagere, der ikke er gamle nok til at tegne et mobilabonnement.

Det mener selskabet Smart Koncept, der i disse dage distribuerer taletidskort til 358 posthuse og 311 Nærkøb-kiosker over hele landet.

Taletidskortet kaldes Smart Kontant og tilbyder mobilsnak for 99 øre i minuttet for samtaler til TDC's fastnet og mobilnet, herunder kunder hos Telmore og andre selskaber, og 1,99 kroner per minut til andre net end TDC's.

Hos konkurrerende taletidskort købt i detailhandelen er prisen typisk mellem 1,50-2,50 kroner per minut, indtil taletidskortet er brugt op.

Smart Koncepts SMS-pris på 29 øre per styk skal nok skræmme teenagerne over på andre løsninger, og de hører heller ikke til Smart Kontants målgruppe.

- Vi går efter kunder over 18 år, som bruger mobiltelefonen rimeligt meget, men gerne vil kunne betale forud, siger direktør Kristian Brandt Iversen, Smart Koncept.

Lav udlandstakst

Derudover får kunderne mulighed for at ringe billigt til udlandet, da selskabet også står bag et to år gammelt produkt, Smart Travel, der sælger skrabekort med adgang til at ringe til udlandet.

Ønsker man at ringe til USA, starter man med at ringe til et dansk fastnetnummer til 99 øre i minuttet. Her indtaster man sin kode fra Smart Travel, og ringer til USA for 42 øre i minuttet. Den samlede pris på 1,42 kroner i minuttet er svær at slå.

Foreløbig består Smart Koncept af seks medarbejdere på kontoret i Tåstrup, og det skulle gerne klare behovet, indtil selskabet har rundet 100.000 kunder.

Kristian Brandt Iversen anslår, at Smart Travel på to år har betjent omkring 25.000 kunder, hvoraf en stor del kommer fra indvandrerkredsene, og den gruppe vil man fortsat forsøge at appellere til.

Smart Koncept ejes af to veteraner i branchen. Kristian Brandt Iversen har siddet som direktør i den skandinaviske del af selskabet Primus Telecommunications, mens kollegaen Johnny Magnussen i sin tid var med til at stifte Telekompagniet, der var blandt de første selskaber til at udnytte teleliberaliseringen i Danmark.

Derudover har et britisk investeringsselskab, Comitel Ltd., skudt penge ind. Selskabet har intet at gøre med den danske mobildistributør af samme navn.

Ved udgangen af 2002 var der i Danmark knap 1,2 millioner aktive taletidskort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere