TDC skal bremse egne produkter

TDC skal tvinges til at fortælle konkurrenterne, hvad der er undervejs af nye produkter. Ellers når telekoncernen at høste alt for mange kunder, inden konkurrenterne kommer på banen med tilsvarende løsninger, mener IT- og Telestyrelsen.

Myndighederne slår nu bremsen i over for kommende TDC-produkter. Fremover skal TDC fortælle sine grossistkunder, det vil sige de konkurrerende teleselskaber, om nye produkter i god tid, inden koncernen begynder at markedsføre produkterne over for sine egne kunder.

Dermed vil IT- og Telestyrelsen stække noget af den konkurrencefordel, som TDC har ved selv at udvikle nye tjenester til sit telenetværk.

I ekstreme tilfælde vil IT- og Telestyrelsen lige frem pålægge TDC en såkaldt "stand still"-periode, hvor koncernen ikke må markedsføre sit produkt, før konkurrenterne har fået en chance for selv at tilbyde sine kunder produktet.

Problemet er, at TDC skal udbyde grossist-produkter til konkurrenterne, der er nødt til at købe sig til adgang på TDC's danske telefonnetværk, det rå kobber.

Hvis TDC imidlertid først fortæller konkurrenterne om produktet, samme dag som telekoncernen lancerer det over sine egne kunder, er konkurrenterne allerede kommet bagud.

Det tager trods alt noget tid at justere et grossist-produkt fra TDC, så et af de andre selskaber, eksempelvis Telia, Tele2 eller Debitel, kan tilbyde det til deres egne slutbruger-kunder.

Mange grænsetilfælde

IT- og Telestyrelsen vil have reglerne strammet op, så TDC tvinges til at varsle konkurrenterne i god tid om nye produkter. I dag skal den information kun gives på anmodning, fremgår det af en konkurrenceredegørelse, som styrelsen fremlagde forleden.

Overholder TDC ikke kravet om varsling, falder hammeren med påbud om "stand still"-perioden.

En af TDC's store grossistkunder, Telia Networks, hilser initiativet velkomment:

- Det ville være rart, hvis TDC's wholesale-organisation (grossist-salg, red.) kunne formå at give os oplysninger om nye produkter, inden TDC begynder at udbyde dem til sine egne kunder, siger administrerende direktør Peter Bredgaard, Telia Networks.

Direktør Torben Rune fra telekonsulentfirmaet Netplan er mere skeptisk over for IT- og Telestyrelsens idé:

- Det lægger op til en masse underlige grænsetilfælde, for hvornår er et produkt nyt og hvornår er det varslet godt nok, spørger han.

Torben Rune er desuden bekymret for, hvad forslaget gør ved TDC's trang til at udvikle nye produkter, når enhver nyskabelse skal afsløres over for konkurrenterne.

TDC forhandler i øjeblikket med IT- og Telestyrelsen om de nærmere detaljer i konkurrenceredegørelsen.

Indtil de forhandlinger er overstået, har koncernen ingen kommentarer til indholdet af redegørelsen, oplyser vicedirektør Jens Hauge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere