Sony Ericsson ramt af ny nedtur

Salget af Sony Ericssons mobiltelefoner rasler ned, og værdien af de solgte telefoner er ringere end hidtil. Trods et nyt kvartalsunderskud fastholder den svensk-japanske mobilproducent, at 2003 samlet set skal give overskud.

Sony Ericsson har haft endnu et katastrofalt kvartal, hvor salget af mobiltelefoner faldt med 400.000 i forhold til samme kvartal sidste år.

Med i alt 5,4 millioner solgte telefoner er der ingen grund til smil i den svensk-japanske koncern.

På bundlinjen opnåede selskabet et underskud på 772 millioner kroner ud af en omsætning på seks milliarder kroner.

Omsætningen faldt dermed hele 2,4 milliarder kroner i forhold til året før.

Sony Ericsson forklarer nedturen med, at første kvartal sidste år var usædvanligt godt efter lanceringen af to dyre modeller i Europa og Japan.

Selskabets problem er ikke kun det faldende salg, men også at kunderne går efter billigere modeller, så Sony Ericsson omsætter færre kroner per telefon.

Fra starten slog Sony Ericsson sig netop op på, at selskabet ville koncentrere sig om avancerede mobiltelefoner i den høje ende af prisskalaen. Omsætning var vigtigere end volumen, lød det efter fusionen mellem Ericssons og Sonys mobildivisioner.

Sony Ericsson fastholder sine forventninger om, at salget stiger i andet kvartal med introduktionen af nye modeller i både Japan og på GSM-markederne i primært Europa.

Samtidig fastholder koncernen sit mål om at tjene penge i 2003 samlet set.

Sony og Ericsson ejer hver 50 procent af Sony Ericsson Mobile Communications.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere