Software stopper studerendes snyderi

Et svensk softwareprodukt sammenligner afleveringsopgaver fra studerende med tusindvis af artikler og tidligere skoleopgaver. Er der sammenfald, falder hammeren.

Tiden er forbi, hvor en eksamensopgave uden risiko kunne krydres med velformulerede afsnit fra et leksikon, eller hvor skoleeleven trygt kunne aflevere en dansk stil, der havde scoret en flot karakter på naboskolen.

Det sørger det svenske firma Urkund for.

Firmaet har specialiseret sig i at udvikle software, der scanner skoleopgaver igennem for afsnit, der kan være stjålet fra forskellige kilder på internettet.

Softwaren fungerer ved, at den studerende indsender sin opgave til læreren via e-mail i stedet for at lægge den på katederet.

På vej til læreren bliver opgaven automatisk sammenlignet med mere end 130.000 essays, hjemmeopgaver, rapporter og andet, som er indekseret og gjort søgbare på nettet.

Dertil kommer mere end 180.000 encyklopædiske artikler, 200.000 videnskabelige artikler, 100.000 artikler fra populærpressen og 4,3 millioner artikler fra dagspressen.

Automatisk kontrol

Læreren skal ikke selv foretage sig noget, da kontrollen sker automatisk. Hvis systemet opfanger et afsnit i opgaven, som er identisk med et afsnit i kildedokumenterne, får læreren besked og kan selv vurdere, om det skal opfattes som plagiat eller ej.

Ifølge Urkund er plagiering af hjemmeopgaver, essays eller andre afleveringsopgaver et stadigt stigende problem for skolevæsenet.

I en australsk undersøgelse fra 2002 har man kontrolleret indholdet i 1751 essays fra seks forskellige universiteter. Det viste sig, at otte procent af de afleverede essays indeholdt mindst 25 procent plagieret materiale fra internettet.

- Tjenesten fungerer først og fremmest præventivt, da kun få studerende vælger at snyde vel vidende, at Urkund bliver brugt, siger Petter Wahlin, administrerende direktør for Urkund.

Urkunds software bruges i dag af 600 grund- og gymnasieskoler og 25 institutter ved højere læreanstalter i Sverige, og firmaet er nu i gang med at etablere afdelinger i Norge, Finland og Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere