Koreanere i nordisk mobilfremstød

LG Electronics vil overhale Sony Ericsson som den femtestørste mobilproducent i verden. I dag starter salget i Norden, hvor den sydkoreanske koncern har ambitiøse planer. I første omgang er salgschefen headhuntet fra Nokia.

Sidste år var det Samsung, der besluttede at gå aktivt ind på det danske marked. Nu er det LG Electronics, der med en samlet nordisk satsning vil jage konkurrenterne væk.

Den sydkoreanske elektronikkoncern øgede sidste år sin andel af verdensmarkedet for mobiltelefoner med næsten 50 procent og udfordrer nu Sony Ericsson om femtepladsen.

Målet for det nordiske marked er ti procent inden for fem år.

Koncernen slår på, at den har haft succes med andre produktområder.

- På to et halvt år er det lykkedes LG Electronics at blive førende i Norden på video, DVD og plasmaskærme ved at satse på nyt design, teknik og kvalitet. Der er god grund til at forvente, at det også vil lykkes os at indtage store markedsandele med vores mobiltelefoner, siger Christian Norder, salgschef for LG Electronics mobiltelefoner i Norden.

Hentet hos Nokia
Han er netop headhuntet fra en stilling som salgsansvarlig for Nokia i Sverige, så han ved udemærket, hvad han er oppe imod:

- Det er en stor udfordring at skulle arbejde med en af verdens største mobilproducenter, og at skulle gøre det i Nokias baggård og på Sony Ericssons hjemmemarked, siger Christian Norder.

LG Electronics har placeret sit nordiske hovedsæde i IT-magneten Kista uden for Stockholm.

­De første LG-mobiltelefoner, vi kommer til at opleve, hedder G5300 (billedet) og G7000. De har GPRS-data, skærme med 65.000 farver og polyfoniske ringetoner.

Til gengæld kan de ikke vise de multimediebeskeder (MMS), som de danske mobilselskaber er klar til at markedsføre, og de har ikke indbygget kamera eller Bluetooth til at overføre data med.

Priser og danske distributionskanaler er ikke oplyst.

I løbet af året kommer der yderligere fem telefoner til landet, mens mobiltelefoner til de kommende 3G-netværk er på banen mod slutningen af året, lover LG Electronics.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere