Smarte telefoner sætter skub i dataforbrug

Nye og avancerede mobiltelefoner fremmer salget af mobil datatrafik. Det viser mobilselskabet Oranges første erfaringer med en Microsoft-telefonen SPV.

De første erfaringer med mobiltelefoner, der skal bruges til meget andet end at tale i, er opløftende nyt for mobilbranchen.

Oranges kunder, der har købt den avancerede SPV-telefon med Microsoft-styresystem, har nemlig et forbrug af mobile data, der er 3-4 gange højere end andre kunders.

- Det er meget tilfredsstillende i betragtning af, at 25 procent af vores omsætning i 2005 skal komme fra data, sagde Oranges direktør i Danmark, Richard Moat, på konferencen Telecom 2003 i København.

Orange holder salgstal og omsætning på SPV-telefonen tæt ind til kroppen, men selskabet vil gerne fortælle om pionerkøbernes adfærd.

Henter e-mails på mobilen

Tallene viser, at kunderne vitterligt benytter de mange funktioner, SPV'en har indbygget.

SPV-telefonen har forøget datatrafikken betydeligt hos Orange. En ny model er lige på trapperne.
For eksempel synkroniserer 83 procent af kunderne deres SPV med deres pc'er for at hente e-mails, kalenderoplysninger, multimediefiler og andet over på telefonen.

63 procent henter e-mails ned på telefonen via internettet, og 78 procent surfer på internettet på den lille skærm og bruger Oranges SPV-portal.

Richard Moat er ikke i tvivl om, at kunderne er villige til at benytte nye teknologier.

- Men vi skal lære kunderne at bruge teknologierne. 50 procent af forbrugerne er interesserede i ny teknologi. Vi skal som teleselskab forstå, at nøglen til succes nu hedder kundemodenhed, sagde Richard Moat.

Når kunderne har ejet en SPV i nogen tid, ringer Orange dem op for at høre, om de behøver hjælp til nogle af funktionerne.

Modne SPV-kunder

At SPV-kunderne er modne, kan aflæses af, at 90 procent af dem begyndte at bruge datatjenester, da de fik SPV'en i hånden.

Orange SPV-telefonen virker klart bedst med datateknologien GPRS, der holder telefonen konstant online på nettet, mens kunden kun skal betale, når der overføres data.

Ved årsskiftet havde blot 25.000 danskere et GPRS-abonnement, selv om teknologien da havde været på markedet i to år.

88 procent af SPV-kunderne glæder sig over, at telefonen er nem at bruge. 72 procent af SPV-kunderne kommer til Orange fra konkurrenterne.

En ny version af SPV-telefonen er på trapperne og skulle imødegå megen af den kritik, der trods alt har ramt den første udgave. Hvornår den er i butikkerne, er endnu en hemmelighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere