ARBEJDSRETTEN:: 44 Prosa-medlemmer må ikke strejke

Arbejdsretten har taget luften ud af Prosas strejke. Kun 5 ud af de varslede 49 Prosa-medlemmer må strejke.

CSC kan ikke i denne omgang rammes, hvor det gør mest ondt.

Arbejdsretten har  afgjort, at 44 ud af de 49 CSC-ansatte, som var udset til at gå i strejke, ikke må gøre det alligevel. De er nemlig tilknyttet driften af kørende systemer, og dermed kommer strejken i strid med en fredsaftale mellem parterne. Sådan lyder en fortolkning af Arbejdsrettens kendelse i dag ifølge CSCs-direktør Lene Christensen.

Hos Prosa erkender næstformand Hanne Lykke, at fagforbundet har tabt i arbejdsretten.

”Men det, retten har sagt, er blot, at man for en dels vedkommende ikke må sende folk i strejke, hvis de delvist arbejder med et område, der er omfattet af fredsaftalen. Det betyder, at vi efter rettens kendelse nu skal gennemgå med CSC hver eneste af de lockoutede, samt de 35 af vores medlemmer, som der er tvivl om.  Og kan vi ikke blive enige med CSC om, hvorvidt personen udelukkende arbejder med områder, der er omfattet af fredsaftalen, så må spørgsmålet gå videre til arbejdsretten. Bolden er med andre ord sendt til hjørne,” siger Hanne Lykke til CRNs søstermedie ComON.

Ni af de i alt 49 prosamedlemmer, der var udset til strejke er der ikke tvivl om: De må ifølge arbejdsretten ikke strejke som følge af fredsaftalen. Fem af de 49 må gerne, da de ifølge Arbejdsretten ikke arbejder med drift, som kommer på tværs af fredsaftalen.

At det netop var driftsfolk, Prosa ville sende i strejke, skyldes, at driftsforstyrrelser ville kunne få håndgribelig og skadelig virkning for CSCs store kunder, blandt andre politiet, Skat og CPR-registret.

Med Arbejdsrettens afgørelse kan det blive markant sværere for Prosa at gennemføre en konflikt, der for alvor kan mærkes hos modparten.

Prosas næstformand Hanne Lykke har tidligere sagt til, at målet med strejken på CSC er at ramme virksomheden så hårdt, at det gør ondt.

Hun bekræfter i dag, at de fem, der foreløbig har fået grønt lys af Arbejdsretten til at strejke, vil starte strejken en af de nærmeste dage.

Fredaftalen mellem parterne er opsagt med virkning fra 1. juni. Efter denne dato kan Prosa sende samtlige driftsfolk i strejke.

Læs hele dommen fra Arbejdsretten her.


 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere