CSC kan ikke i denne omgang rammes, hvor det gør mest ondt.
Arbejdsretten har afgjort, at 44 ud af de 49 CSC-ansatte, som var udset til at gå i strejke, ikke må gøre det alligevel. De er nemlig tilknyttet driften af kørende systemer, og dermed kommer strejken i strid med en fredsaftale mellem parterne. Sådan lyder en fortolkning af Arbejdsrettens kendelse i dag ifølge CSCs-direktør Lene Christensen.
Hos Prosa erkender næstformand Hanne Lykke, at fagforbundet har tabt i arbejdsretten.
”Men det, retten har sagt, er blot, at man for en dels vedkommende ikke må sende folk i strejke, hvis de delvist arbejder med et område, der er omfattet af fredsaftalen. Det betyder, at vi efter rettens kendelse nu skal gennemgå med CSC hver eneste af de lockoutede, samt de 35 af vores medlemmer, som der er tvivl om. Og kan vi ikke blive enige med CSC om, hvorvidt personen udelukkende arbejder med områder, der er omfattet af fredsaftalen, så må spørgsmålet gå videre til arbejdsretten. Bolden er med andre ord sendt til hjørne,” siger Hanne Lykke til CRNs søstermedie ComON.
Ni af de i alt 49 prosamedlemmer, der var udset til strejke er der ikke tvivl om: De må ifølge arbejdsretten ikke strejke som følge af fredsaftalen. Fem af de 49 må gerne, da de ifølge Arbejdsretten ikke arbejder med drift, som kommer på tværs af fredsaftalen.
At det netop var driftsfolk, Prosa ville sende i strejke, skyldes, at driftsforstyrrelser ville kunne få håndgribelig og skadelig virkning for CSCs store kunder, blandt andre politiet, Skat og CPR-registret.
Med Arbejdsrettens afgørelse kan det blive markant sværere for Prosa at gennemføre en konflikt, der for alvor kan mærkes hos modparten.
Prosas næstformand Hanne Lykke har tidligere sagt til, at målet med strejken på CSC er at ramme virksomheden så hårdt, at det gør ondt.
Hun bekræfter i dag, at de fem, der foreløbig har fået grønt lys af Arbejdsretten til at strejke, vil starte strejken en af de nærmeste dage.
Fredaftalen mellem parterne er opsagt med virkning fra 1. juni. Efter denne dato kan Prosa sende samtlige driftsfolk i strejke.
Læs hele dommen fra Arbejdsretten her.