Islændinge skiller sig af med Kerfi

OPDATERET. Det islandske selskab Hands Holding har solgt Kerfi Island til den tidligere ejer af Kerfi Group, Frosti Bergsson. Salgsprisen er på 150 millioner danske kroner.

Der er stadig bølgegang i ejerforholdene omkring det islandskejede Opin Kerfi Group. Senest har Hands Holding solgt den islandske del af Kerfi tilbage til den tidligere ejer, Frosti Bergsson, som tilbage i 2004 blev købt ud af netop Hands Holding. Salgsprisen er ifølge Frosti Bergsson på 1,8 milliarder islandske kroner eller cirka 150 millioner danske kroner.

Frosti Bergsson var allerede på banen som mulig køber, da hele Kerfi-koncernen var sat til salg tilbage i august måned. Det salg blev opgivet, da Hands Holding efter flere mulige køberes opfattelse havde sat prisen for den samlede koncern for højt.

»Jeg har tidligere vist interesse for at købe hele Kerfi, men vi kunne på det tidspunkt ikke blive enige om den rigtige pris. Den pris, jeg nu har betalt for den islandske del af Kerfi, er høj, men jeg forventer at kunne få en god forrentning ud af min investering. Jeg vil nu fokusere på den islandske forretning, som jeg mener, er profitabel og har gode medarbejdere,« siger Frosti Bergsson til CRN.

»Tiden vil vise, om der er mulighed for, at jeg involverer mig i den øvrige Kerfi-koncern og ikke mindst til hvilken pris,« siger Frosti Bergsson, som heller ikke vil afvise et fremtidigt opkøb af den resterende Kerfi-koncern i samarbejde med andre investorer.

Det aktuelle salg af Kerfi Island kommer i forlængelse af, at Hands Holding for få dage siden offentliggjorde frasalget af samtlige af selskabets aktiviteter i Island til holdingsselskabet Teymi. Det betyder samlet set, at Hands Holding nu står tilbage med en række aktiviteter uden for Island - herunder Kerfi i Danmark og Sverige plus Hands i Norge, SCS i USA og Aston Baltic i Letland.

Bestyrelsesformanden for Opin Kerfi Group, Gylfi Arnason, siger, at salget af Kerfi Island afspejler Hands Holdings ønske om at strømline sin forretningsstrategi ved at fokuserer på de udenlandske aktiviteter. Han afviser derimod på det bestemteste, at salget af Kerfi Island er første skridt på vejen til også at sælge Kerfi i Sverige og Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere