Artikel top billede

Forsigtighed styrer Brightpoint gennem krisen

En konservativ strategi er mobildistributøren Brightpoints forklaring på et positivt 2009-regnskab.

Mens konkurrenten Milcom er i store vanskeligheder, kom mobildistributøren Brightpoint ud af 2009 med et overskud før skat på 13,5 millioner kroner. Det skal ses i forhold til et overskud på to millioner kroner året før.

Ifølge regnskabet skyldes de positive resultater en konservativ strategi.

»Brightpoint Denmark A/S er påvirket af de risici, der gælder for telekommunikationsbranchen, herunder især de ændringer, der sker i relation til mobiltelefoni. I lyset af markedsudviklingen de senere år, garderer Brightpoint Denmark A/S sig mod økonomiske risici. Selskabet fører en meget konservativ og sikker strategi med henblik på at foregribe mulige risici, herunder nedskrivning på debitorer,« står der i regnskabet.

Regnskabet fortæller også, at virksomheden har valgt at forsikre sig mod tab på debitorer.

Mens overskuddet er vokset, er nettoomsætningen faldet en smule til 732 millioner kroner. Ifølge regnskabet skyldes det tabet af en logistikforretning med en større kunde.

Brightpoint Danmarks direktør Kenneth Holm Hansen ønsker ikke at kommentere regnskabet.

Hvorvidt Brightpoint har tænkt sig at udnytte Milcoms problemer til at øge markedsandelen, har han heller ikke mange kommentarer til.

»Vi fortsætter med at have fokus på vores kunder og på at levere den bedste service i markedet, så vi kører vores forretning videre som altid, uanset om Milcom er med eller ej,« siger Kenneth Holm Hansen.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere