Idé-nyt pioner på mikrobetalinger

Annoncebladet Idé-nyt kommer ud til 2,5 millioner husstande i hele Danmark. Når læserne vil dyste i konkurrencer, skal de ringe til et 900-nummer, sende en SMS, bruge CoinClick - eller sende et brev. Folk skal vænne sig til at betale, siger bladet.

I disse dage er der en ny sending annoncefinansierede Idé-nyt-blade på vej ud til alle landets husstande med tips om carporte, vedligeholdelse af trægulve, opskrifter fra læserne og meget andet.

Men selvom målgruppen er bred som en af de dobbelte carporte fra bladet, påtager Idé-nyt sig gerne at opdrage lidt på læserne.

Det koster nemlig penge at deltage i konkurrencerne, der denne gang har en pc som hovedpræmie.

Idé-nyt er langt fremme med stort set alle tilgængelige former for mikrobetalinger.

Læserne kan ganske vist stadig deltage i konkurrencen ved at putte et frimærke på en kupon og aflevere den i postkassen.

Men langt størstedelen af de hundredtusindevis af besvarelser kommer via telefonen, hvor man skal ringe til et overtakseret 900-nummer for at deltage. Prisen er 4,80 kroner per opkald.

Intet er gratis

Anden-pladsen deles af to andre betalingsmetoder:

- SMS-beskeder og kuponer sendt med postvæsnet fylder cirka lige meget. Men hvis det er en bærbar computer, der udloddes, er der en overvægt at SMS-beskeder, siger marketingchef Arne Straarup, Idé-nyt.

SMS-beskederne koster seks kroner per styk foruden den almindelige SMS-takst, mens portoen på brevet koster 5,50 kroner - og det får Idé-nyt ikke noget ud af.

Den sidste nye mulighed er deltagelse i konkurrencer via internettet. Typisk er det en gratis løsning for brugerne, men hos Idé-nyt skal man have en konto hos mikrobetalings-udbyderen CoinClick.

- Vi skal væk fra gratis-princippet. Vi får af og til henvendelser fra folk, der ikke kan forstå, at det skal koste penge at deltage i en konkurrence. Men så skriver vi tilbage og forklarer, at vi ikke kan leve uden indtægter, og det kan de jo egentlig godt forstå, siger Arne Straarup.

Sidste gang, Idé-nyt kørte en konkurrence, deltog 2.500 mennesker ved at betale fem kroner via deres CoinClick-konto, og det er Arne Straarup tilfreds med.

Fremgang for CoinClick

- Jeg savner lidt en markedsføringsplan fra bankerne, der står bag CoinClick. Folk kan ikke forstå, hvad de ellers skal bruge en CoinClick-konto til, siger Arne Straarup.

Han vil i princippet gerne tilbyde brugerne at betale med hvilken som helst mikrobetalings-tjeneste, men endnu har Idé-nyt ikke truffet aftale med CoinClicks konkurrenter, Valus og eWire.

Hos CoinClick er man meget glad for, at Idé-nyt flere gange om året gør alle landets borgere opmærksom på betalingstjenestens eksistens.

- Når Idé-nyt udkommer, kan vi tydeligt mærke det på antallet af tilmeldinger, siger direktør i CoinClick, Lars Fruergaard.

CoinClick har omkring 15.000 brugere tilknyttet. Omsætningen gennem systemet er en hemmelighed. Men Idé-nyt står utvivlsomt bag en stor del af den.

Hos Idé-nyt bruges indtægterne fra konkurrencedeltagerne på præmier. Det har tidligere været en udgift for bladet, men nu finansierer deltagerne selv computerne, køleskabene, gavekortene på 10 liter vægmaling og hvad der ellers sættes på højkant.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere