Xerox-forhandler fordobler overskuddet

På et år har en af Xerox' dedikerede forhandlere, Partner Herning, næsten fordoblet overskuddet. Den megen snak om svindel med leasingkontrakter hos andre af Xerox' forhandlere smitter af på forretningen. Både positivt og negativt.

I en tid, hvor Xerox' navn bliver sat i forbindelse med ulovlige leasingkontrakter og overivrig markedsføring, er det alligevel lykkedes Partner Herning at fordoble overskuddet.

Omkring 90 procent af Partner Hernings omsætning stammer fra salget af Xerox-maskiner og de konsulentydelser, der følger med, når kunderne skal rådgives om dokumenthåndtering.

Selskabet er en af de otte tilbageværende dedikerede Xerox-forhandlere, og ifølge Computerworld Onlines oplysninger steg omsætningen med 15 procent til omkring 100 millioner kroner i 2002.

Midt i januar indgav Xerox konkursbegæring mod den lokale forhandler i Århus og Silkeborg, og siden er fulgt en anklage for bedrageri og svindel med leasingkontrakter.

Kunderne i den bedragerimistænkte forhandlers område blev fordelt til blandt andet Partner Herning og den anden store forhandler i området, Partner Midt.

- Vi er meget trætte af, at enkelte brodne kar kan rokke så meget ved Xerox' omdømme, som tilfældet var med Partner Århus. Men nu har vi overtaget en del af kunderne og skal nok sørge for, de bliver tilfredse, siger Poul Sand, der er administrerende direktør i Partner Herning.

Kritik fra Grundfos-chef

Allerede sidste år opstod de første rygter om ufine forretningsmetoder hos Xerox. Flere kunder advarede mod at handle med den store printerproducent. Blandt andre var Niels Due Jensen, administrerende direktør for Grundfos fremme med skarp kritik af Xerox.

Hos Partner Herning prellede kritikken af selskabets hovedleverandør Xerox ikke af.

Men kritikken satte ikke de samme dybe spor i regnskabet som i brandet Xerox.

Partner Herning nåede i 2002 et bruttoresultat på 13,9 millioner kroner, hvilket kun var en lille stigning i forhold til året før, hvor det landede på 11,1 millioner kroner.

Til gengæld lykkedes det den herningensiske forhandler af multifunktionsmaskiner næsten at fordoble overskuddet til fire millioner kroner.

Poul Sand betegner resultatet som tilfredsstillende og i overensstemmelse med forventningerne.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

Unik System Design A/S

IT-Supporter til Hosting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere