Nye regler trækker SimCorp i plus

Ændringen i regnskabspraksis sikrer den børsnoterede softwarevirksomhed SimCorp et overskud i 2002. Salget steg med 10 procent, og SimCorp forventer dobbelt så stor vækst i årene fremover.

Den børsnoterede danske software-virksomhed SimCorp har fået vendt de røde tal på bundlinien til overskud.

Kovendingen kommer lige nu, fordi det er lykkedes SimCorp at sælge flere licenser til selskabets hovedprodukt, Dimension.

Licensværdien af nye kunder bliver i regnskabet for 2002 opgjort til 168 millioner kroner.

Specielt de udenlandske markeder, Storbritannien og Holland, har været med til at øge koncernens omsætning med 10 procent til over en halv milliard kroner i 2002.

Ny praksis flytter 20 mio. kroner
Men også den nye regnskabspraksis, hvor udgifter til udvikling af software og eventuelle valutaudsving kan opgøres på en ny måde, har sin indvirkning på SimCorps bundlinie.

I det netop offentliggjorte regnskab ser det ud som om, SimCorp har forbedret sit resultat fra et underskud på 7,8 millioner kroner i 2001 til et overskud på 16,2 millioner kroner i 2002.

Men hvis man regner tallene ud på samme måde, som de blev opgjort i 2001, ser det knap så lovende ud for SimCorp.

SimCorp A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning508,1462,4
Resultat af primær drift (EBIT)21,7-19,0
Resultat før skat 34,70,2
Resultat16,2-7,8
Egenkapital442,1423,9
Antal ansatte553570
Med de gamle opgørelses-metoder fik SimCorp et underskud på fire millioner i 2002 - altså en forbedring på 3,8 millioner kroner på et år.

- Set i lyset af markedet generelt synes vi, at årsresultatet er acceptabelt, men vi kan ikke kalde det tilfredsstillende, når vi ikke når vores forventninger, siger SimCorps administrerende direktør Peter L. Ravn.

Anden nedjustering ramte plet
Hans virksomhed, der udvikler og sælger finansielle systemer, måtte midt i januar meddele fondsbørsen, at det ikke kunne leve op til tidligere meldinger om omsætning og driftsoverskud.

Det var anden gang i 2002, at selskabet måtte ty til en nedjustering af årets resultat.

Peter Ravn er dog særdeles godt tilfreds med salget af licenser specielt uden for Skandinavien.

- Vi er godt etableret på de markeder i Europa, hvor vækstmulighederne er størst. Af vores omsætning i år stammer cirka tre fjerdedele fra nye kunder, mens de eksisterende kunder står for resten. Det er en fornuftig fordeling, da løbende opgaver fra vores eksisterende kunder giver godt på bundlinien, siger Peter Ravn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere