eWire går efter Forenings-Danmark

Mikrobetalinger er blevet fy-ord hos Århus-firmaet eWire trods nye aftaler med indholdsudbydere. I stedet skal folk bruge firmaet til at sende penge via e-mails, herunder kontingenter til foreninger. eWire selv tjener langt fra penge.

Femmands-virksomheden Ewire har ikke meget til overs for mikrobetalinger, der så langt fra er blevet den pengemaskine, man tidligere drømte om.

eWire har ganske vist lige fået nye indholdsudbydere som TvDanmark, Ofir og Gaetogvind.dk ind i varmen.

Alle tre bruger eWire til at tage betaling for spil, og derudover har firmaet godt gang i et par sex-sites, der opkræver betaling.

- Der er klicheen om, hvad der sælger på nettet, igen: Spil og sex, griner partner og direktør i eWire, Lasse Rungholm.

Men eWire havde mandag over middag lige nøjagtig 2.304 registrerede brugere, fortæller han, og det lægger en dæmper på begejstringen.

Brugerne har i alt indbetalt 300.000 kroner til eWire-systemet, som så langsomt skal kanaliseres ud til de indholdsudbydere, brugerne støder på på deres vej - ellers sendes som overførsler per e-mail til venner og bekendte.

Pizza og kontingenter

Især det sidste finder eWire interessant. Firmaet slog sig i sin tid op på, at tjenesten kunne bruges til at afregne mindre beløb, eksempelvis betaling for en pizza indbyrdes mellem venner, via e-mails.

Men nu skal fokus rettes mod de mange foreninger og klubber rundt om i landet, der flere gange om året har et stort besvær med at opkræve kontingenter eller penge for aktiviteter fra medlemmerne.

- Et eksempel kunne være spejderne. Hvis alle forældrene får en e-mail fra kassereren, der beder dem betale via eWire, så spekulerer de ikke så meget på, at de ikke kender os i forvejen - kassereren har jo sagt god for os, siger Lasse Rungholm.

Hans problem er imidlertid, at disse e-mail-betalinger er gratis for brugerne - såvel afsender som modtager - og eWire får derfor ingen penge i kassen på den konto.

- Men vi må se på, om der skal lægges et gebyr på 50 øre eller en krone ind på et tidspunkt, lyder det fra direktøren.

En million brændt af

Udover Lasse Rungholm er der to partnere mere i firmaet samt to programmører. Partnerne har forløbig skudt en million kroner i foretagendet uden at få indtægter den anden vej.

- Så det ville være dumt bare at kaste den investering over bord nu. Vi kan sagtens fortsætte for egne penge, indtil vi ikke længere synes, det er sjovt, siger han.

eWire har ganske vist været på jagt i venturebranchen efter villige med-investorer, men det har ikke givet pote.

Partnerne har selv så stor tiltro til e-mail-betalingerne, at de har oprettet et nyt selskab, eWire International, der inden seks måneder skal tilbyde internationale betalinger via e-mail.

Det er interessant i forhold til online-auktioner, hvor brugerne mangler effektive redskaber til at overføre penge til hinanden som betaling for varer.

Til gengæld har eWire brudt med SkandiaBanken, der har tjent som fødselshjælper for betalingssystemet.

Fremover er eWire blot almindelig kunde i banken, der ikke længere ser noget behov for at deltage i et mikrobetalingsprojekt.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere